Bol sa leve strane ispod rebara

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Sweety12
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2017 4:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Bol sa leve strane ispod rebara

Post od Sweety12 »

Pozdrav ljudi.

Mucim par muka vec godinama i mesecima pa da se i forumu obratim posto lekarima nista ne pada vise na pamet.

Prvo, imam vec 4 meseca konstantan bol sa leve strane oko rebara. Nije toliko ni bol koliko je neka neprijatnost, golickanje, kao da me nesto iritira iznutra. Malo ide na dole, malo iza rebara, kod ledja, malo na gore ka grudnoj kosti, malo sa strane struka. Postavicu i sliku kako mi se seta bol.
http://prntscr.com/foseqs
Malo mi i krcka rebro kada tu pipam. Mada sam primetila da se isto desava i na desnoj strani pa mi ne deluje da je to.

Radila sam ultrazvuk - sve je dobro, krvna slika i mokraca - dobro, u stolici nema kandide. Ali sam primetila da kada mi prokrce creva, bude mi malo bolje u tom delu. Nekada mi bude bolje kada izbacim gasove, a nekada ostane isto. Nekada mi jednostavno bude muka kada pola jabuke pojedem, kao da sam pojela pola praseta, pa moram da legnem malo. Zbog svega toga, ne jedem, smrsala sam mnogo. Imam barem 7kg manje od moje idealne tezine. Stolica mi je normalna. Idem u wc na duze i po 2, 3 puta na dan. Pijem dosta vode. Nemam gasove. Isla sam i da mi onim crevom gledaju zeludac - sve je okej. Jedino sto ima malo vise zuci, ali to je jer sam operisala zuc u septembru pa dok se navikne organizam, mada i to sam dovela u red, krvna slika je okej kao sto sam napomenula.
Par puta me je onako jako sevnulo u tom delu. A to sevanje je pocelo od operacije. Mada je konstantno vec poslednja 4 meseca.

Drugo, otezano disem. Vec 3 godine konstantno izbacujem sekret iz grla. Providan je i sadrzi neke providne komadice, kao sekret iz nosa. Ume i da smrdi na kiselo. Mada je nekad bez mirisa.

Radila sam analize sputuma na kandidu - nema je, radila sam bris nosa i grla na bakterije - nema niceg. Radila sam alergo test, blago sam alergicna, davali su mi neke kapi, mada nista nije pomoglo. Desava mi se da se penjem uz stepenice naprimer na 4. sprat i bas se zadisem i moram da legnem kada dodjem kuci. Kako sam malo vise aktivna, zamorim se i moram da legnem da odmorim. Spirometrija je u redu. A pocne i stomak da me iritira sa leve strane, na nacin na koji sam gore spomenula. Takodje ume da se javi cudno sustanje u grkljanu kada disem, tu gde je ono udubljenje. Ali to je povremeno.

Proveravala sam srce 3 puta, sve je u redu, bila sam kod psihologa, iskljucena je anksioznost. Takodje sam i kod ginekologa bila i sve je u redu.

Problem mi je sto ne mogu ni sa cim da povezem ove simptome. Nekad me boli kada pojedem parce pice, nekad ne, nekad cujem sistanje dok mirujem, nekad dok hodam.

Da li nekome pada na pamet sta moze da bude? Da li mozete da mi predlozite neke dodatne analize? Skener abdomena mi je radjen u bolnici pred operaciju, pregledali su mi sve organe prilikom operacije i jedino je zuc bila problematicna i usput su sklonili i slepo crevo. Mnogo mi sve ovo stvara nervozu i remeti nacin zivota. Pre sam bila bas fizicki aktivna, brzo sam se oporavila od operacije i pocela bih da treniram, ali ne mogu zbog gore navedenih problema, plus zbog smanjenog apetita ne bih da kolabiram u teretani, a ne mogu da jedem adekvatno. I tako sedim kod kuce, malo se istezem, prosetam, ali to je to. Bas sam u bedaku.
Sweety12
Novi član
Novi član

Re: Bol sa leve strane ispod rebara

Post od Sweety12 »

Idem cesto, ali srazmerno tome koliko jedem. Tipa, 3 puta, ali malo. Nekad jedem na silu malo vise.

Nisam radila ph. Gastroenterolog mi je rekao da nemam povecanu kiselinu. Takodje mi je rekao da moze da mi se jave simptomi koje opisujem zbog kiseline, ali da se to kod mene ne vidi jer mi je jednjak u redu, nemam posledice nagrizenosti zbog kiseline.

Posle operacije sam dosta dugo savijeno hodala. Osecam posledice u ledjima. Pocela sam da idem na masaze i da radim istezanja, ali vidim da mi trebaju i vezbe snage da to dovedem u red. Znam kako su mi misici funkcionisali pre operacije. Sada je sve to stegnuto. Takodje me bole pete, listovi, kukovi i donji deo ledja, mada to znam da je od mirovanja tako da mi i zato trebaju treninzi da sve to dovedem u red. Ali me blokira taj bol sa leve strane, ta tezina u stomaku i slab apetit.
Sweety12
Novi član
Novi član

Post od Sweety12 »

Pila sam probiotik neki period, ali mi nista nije pomoglo.

Kontrolok nisam pila nikad. Malo me i strah da uzimam bilo sta na svoju ruku od lekova. Nekada pre sam pila rupurut i ranisan, ali me je tada zeludac boleo na sredini, ispod grudne kosti. Oni su mi pomagali, ali nisam imala takvu nelagodu tada kao sto je sada slucaj. Jer to je tacno taj deo sa leve strane koji se ponekad siri, nezavisno od hrane. A tezinu u zelucu osetim bas ponekad. Nije vezana za ovaj bol sa leve strane.

Mnogo su konfuzni simptomi. :roll:
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Читам и већ сам почео да се нервирам. Мало ми је фалило да изигноришем тему. Операција, па операција. Па о каквој операцији се ради?! Хоћеш ли написати?
Sweety12
Novi član
Novi član

Post od Sweety12 »

aaaca napisao:Читам и већ сам почео да се нервирам. Мало ми је фалило да изигноришем тему. Операција, па операција. Па о каквој операцији се ради?! Хоћеш ли написати?
Napisala sam u prvom postu. Operisala sam zuc u septembru.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Хм, неколико пута сам прочитао текст али тек сада видео јер сам конкретно тражио, а очигледно сам прелетео преко речи "zuc" од толико текста. Иначе ниси могла да оперишеш жуч већ жучну кесу.

Вероватно си добила прираслицу на цревима као последицу операције.

Узгред и ти као и неки моји форумски другари, могли би да пређете на писање нормалним јуникод словима. Па ипак смо у XXI веку. Време ДОС-а је одавно прошло.
Odgovori