Bol u ledjima, pomagajte...

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
anonimous96
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 13, 2013 8:12 am

Bol u ledjima, pomagajte...

Post od anonimous96 »

Ovako, imam 17 godina i imam bol u predelu plecki, vise sa leve strane, dok nosim nesto teze, zaturam vrat pozadi ili napred, rotiram vrat, ili cim pokusam da malo vise ispravim ledja bas boli, ito vise sa leve strane.

Do sada nisam imao problema, idem u teretanu oko dve godine ali ne forsiram se previse, to jest ne radim vezbe sa velikim tezinama (mrtva dizanja, cucnjevi sa opterecenjem) i ostalo. Vec nedelju dana ne radim vezbe uopste jer sam imao prehladu i temperaturu pa sam cekao da prodje, ali evo sad treba da pocnem opet ali ne mogu zbog ledja da ponesem nista teze od pet kila. Ne znam sta da radim, svi mi kazu da je od "promaje" ali to je univerzalna srpska boljka.

Hvala. :)
anonimous96
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 13, 2013 8:12 am

Re: Bol u ledjima, pomagajte...

Post od anonimous96 »

Neko ? :roll:
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

sigurno je promaja-.--ne moras verovati Srbine--
Samo ti nekoliko dana lepo prisloni ledja uz radijator i videces da ce biti bolje--i izbegavaj promaju-moj ti je savet
Korisnikov avatar
RehabFizio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm

Post od RehabFizio »

@anonimous96,

Ako nije nešto od pluća, s obzirom da ste imali skoro prehladu, onda je najverovatnije dislokacija rebara za koju je karakterističan bol između "plećki" tj lopatica. Moguće je i da imate krivu kičmu ili dislokaciju nekog od kičmenih pršljenova, s obzirom da se na pomeranje vrata i ispravljanje kičme bol pojačava.
Na mom blogu već sam pisao o dislokaciji rebara: http://hiropraktika-osteopatija.blogspot.com

Takođe, moguće je da je "promaja" prouzrokovala da rebra "ispadnu" iz ležišta, ali o promaji nešto više posle Nove godine na blogu. Proverite kod lekara da nije nešto ostalo od prehlade na plućima, a ako su samo rebra u pitanju, može da prođe samo od sebe posle nekoliko dana ili se može namestiti nekom tehnikom hiropraktike.

Srdačan pozdrav!
Odgovori