bol u kostima

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
beba011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 10:12 pm

bol u kostima

Post od beba011 »

Molim da lekar odgovori na sta bi ukazivala bol u kostima kod mlade osobe (od 20-ak godina)? Povremeni jak bol u kostima, nekad u stopalima, nekad na prstima, na rukama, kljucna kost, butna kost, cevanice... rebra... ?! Sve je krenulo od gripa koji je prelezan jos pre tri nedelje, ali ta bol se od tada javlja gotovo svaki dan. Koje bi analize trebalo uraditi? Hvala
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Moguce da je u pitanju samo simptomatska (sekundarna, poslednicna, bezazlena, prolazna) polimioartralgija. Nije zgoreg uradidti pregled krvne slike sa sedimentacijom, osnovne biohemijske analize krvi, fibrinogen, kao i reumatske faktore i AST-O titar.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
beba011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 10:12 pm

Post od beba011 »

Koji su to reumatski faktori, mislim kada vadim krv sta da trazim da urade?:) I da, sta je to AST-O titar? Jel to nije isto sto i AST (Got)?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Latex RF test je uobicajen i cest. AST-O nije isto sti i AST, prvo je ANTISTREPTOLIZIN "O" - titar antitela, a AST je jetrin enzim, transaminaza.
Boki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Boki »

Molim doktora Ivicu da mi odgovori koliko su dobre sanse za izlecenje hronicnog reumatizma misica kod strijeg coveka sa hepatitisom C, i da predlozi mogucu terapiju.

I jos sta misli o sansi za izlecenje hronicne anginepektoris.

Hvala i pozdrav!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Hronicni reumatizam misica je sirok pojam, ali koliko ja znam, prakticno se to ne moze izleciti. Tegobe mogu da se ublaze, da se uspori dugogodisnje pogorsanje, ali definitivno izlecenje...? Da bih predlozio bilo kakvu terapiju, moram da znam detaljnu klinicku sliku.

O Angini pektoris: ako se uradi angioplastika, ugradnja stenta ili bajpas, angina kao bolest (doslovno - bol u grudima - uz dodatak - pri fizickom naporu, stresu, posle jela ili kod udisanja hladnog vazduha) istinske nestaje. Pod uslovom da druge bolesti i stanja ne ometaju operativno lecenje i ne smanje efekte lecenja.
Odgovori