bol u kostima
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
bol u kostima
Molim da lekar odgovori na sta bi ukazivala bol u kostima kod mlade osobe (od 20-ak godina)? Povremeni jak bol u kostima, nekad u stopalima, nekad na prstima, na rukama, kljucna kost, butna kost, cevanice... rebra... ?! Sve je krenulo od gripa koji je prelezan jos pre tri nedelje, ali ta bol se od tada javlja gotovo svaki dan. Koje bi analize trebalo uraditi? Hvala
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Moguce da je u pitanju samo simptomatska (sekundarna, poslednicna, bezazlena, prolazna) polimioartralgija. Nije zgoreg uradidti pregled krvne slike sa sedimentacijom, osnovne biohemijske analize krvi, fibrinogen, kao i reumatske faktore i AST-O titar.
Sve najbolje.
Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Hronicni reumatizam misica je sirok pojam, ali koliko ja znam, prakticno se to ne moze izleciti. Tegobe mogu da se ublaze, da se uspori dugogodisnje pogorsanje, ali definitivno izlecenje...? Da bih predlozio bilo kakvu terapiju, moram da znam detaljnu klinicku sliku.
O Angini pektoris: ako se uradi angioplastika, ugradnja stenta ili bajpas, angina kao bolest (doslovno - bol u grudima - uz dodatak - pri fizickom naporu, stresu, posle jela ili kod udisanja hladnog vazduha) istinske nestaje. Pod uslovom da druge bolesti i stanja ne ometaju operativno lecenje i ne smanje efekte lecenja.
O Angini pektoris: ako se uradi angioplastika, ugradnja stenta ili bajpas, angina kao bolest (doslovno - bol u grudima - uz dodatak - pri fizickom naporu, stresu, posle jela ili kod udisanja hladnog vazduha) istinske nestaje. Pod uslovom da druge bolesti i stanja ne ometaju operativno lecenje i ne smanje efekte lecenja.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine