Bol u kolenu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
NuteLa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 20, 2014 7:50 pm

Bol u kolenu

Post od NuteLa »

Već dve nedelje se bavim fitnesom, pre šest dana smo radili trčanje u mestu sa kolenima visoko, tada me je presekao oštar bol u kolenu, to se malo smirilo, međutim, pre 4 dana, tokom treninga, bol se vratio tokom obrnutog benča, koleno je bilo pritisnuto, nisam mogla da se pomerim, ali bol nije konstantan, sinoć nisam mogla da hodam, čim se uspravim, javi se jak i oštar bol, kao i prilikom hoda, ne mogu ni da spavam, jer čim sastavim kolena, boli me na dodir. Boli sam donji centar čašiće, razmdrdanija je od čašice na drugoj nozi, čuje se kvrc-kvrc pri pomeranju, a i oseti se, koleno je hladno, pila sam par dana diklofen, kao sinoć, namazala sam i neki gel, ali nije popustilo. Večeras sam namazala konjski balzam, ali je i dalje hladno koleno. Inače, trener kaže da je problem u zagrevanju, pre par godina sam pala i izubijala kolena, ali odmalena imam probadanje u kolenima pri čučnju, imam ravna stopala. Umesto da popušta, sve jače me boli, jedva hodam, kao da me uklješti. U čemu je problem?
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 5:40 pm

Re: Bol u kolenu

Post od _david_ »

lose zagrevanje, pocetnik, neiskustvo, jaci trening od tebe... i eto ti povreda
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Re: Bol u kolenu

Post od Shomy »

Mislim da bi bar 7 dana trebalo napraviti pauzu sa treninzima.
Mazite koleno 2 puta dnevno celim obimom Nimulid gelom.
Za vise detalja bilo bi pametno javiti se reumatologu i napraviti snimak (MRI) kolena.
Po potrebi sporovesti fizikalnu terapiju.
Odgovori