Unapred Hvala
Bol u kolenu
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Bol u kolenu
Prilikom igranja basketa,u toku bocnog kretanja osetio sam kao da mi je `preskocila` tetiva i imao sam osecaj kao mi je ostislo koleno u desnu stranu.Bol je bio neopisiv,noga je malo natekla,cak mi je i bilo muka u jednom trenutku.Imao sam neverovatan bol u zadnjem delu kolena,medjutim nakon par dana bol je prosao i preselio se u prednji deo.Ali samo kada napravim neki nagli pokret i dam malo vece opeterecenje na to koleno.Takodje,zadnji deo me zaboli kada cucnem.Da li neko moze da mi pomogne i da li neko zna sta je u pitanju??
Unapred Hvala
Unapred Hvala
- RehabFizio
- Aktivan član

- Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm
Re: Bol u kolenu
@lebe
Definitivno bi trebali da snimite koleno i da odete kod ortopeda koji će utvrditi koji je stepen povrede u pitanju, a na osnovu toga će zavisiti i terapija. Ovako kako ste opisali verovatni ste povredili ligamente ali nije isključeno da je još nešto povređeno (npr meniskusi). Bez snimka i pregleda ne može se reći šta je tačno u pitanju.
Definitivno bi trebali da snimite koleno i da odete kod ortopeda koji će utvrditi koji je stepen povrede u pitanju, a na osnovu toga će zavisiti i terapija. Ovako kako ste opisali verovatni ste povredili ligamente ali nije isključeno da je još nešto povređeno (npr meniskusi). Bez snimka i pregleda ne može se reći šta je tačno u pitanju.
Toga se i bojim,jer kad opeterim koleno imam jak trenutni bol oko casice.Sta bi bilo ako sam zaista povredio meniskus?Svakako cu poslusati vas savet,hvala na odgovoru
- RehabFizio
- Aktivan član

- Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm
Nema na čemu. Nekada se ostavi da sve samo sraste uz mirovanje, a nekada je potrebna hirurška intervencija, ali to sve zavisi od povrede. Zato je bolje da sada snimite to i odete kod ortopeda da biste znali šta dalje da radite i kako da se zaštitite od povreda.
Poslusacu vas.Hvala puno