Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Prilikom igranja basketa,u toku bocnog kretanja osetio sam kao da mi je `preskocila` tetiva i imao sam osecaj kao mi je ostislo koleno u desnu stranu.Bol je bio neopisiv,noga je malo natekla,cak mi je i bilo muka u jednom trenutku.Imao sam neverovatan bol u zadnjem delu kolena,medjutim nakon par dana bol je prosao i preselio se u prednji deo.Ali samo kada napravim neki nagli pokret i dam malo vece opeterecenje na to koleno.Takodje,zadnji deo me zaboli kada cucnem.Da li neko moze da mi pomogne i da li neko zna sta je u pitanju??
Unapred Hvala
Definitivno bi trebali da snimite koleno i da odete kod ortopeda koji će utvrditi koji je stepen povrede u pitanju, a na osnovu toga će zavisiti i terapija. Ovako kako ste opisali verovatni ste povredili ligamente ali nije isključeno da je još nešto povređeno (npr meniskusi). Bez snimka i pregleda ne može se reći šta je tačno u pitanju.
Toga se i bojim,jer kad opeterim koleno imam jak trenutni bol oko casice.Sta bi bilo ako sam zaista povredio meniskus?Svakako cu poslusati vas savet,hvala na odgovoru
Nema na čemu. Nekada se ostavi da sve samo sraste uz mirovanje, a nekada je potrebna hirurška intervencija, ali to sve zavisi od povrede. Zato je bolje da sada snimite to i odete kod ortopeda da biste znali šta dalje da radite i kako da se zaštitite od povreda.