Bol u kolenu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Stefani91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 03, 2013 3:17 pm

Bol u kolenu

Post od Stefani91 »

Zglobni prostor desnog kolena je diskretno suzen, vise medijalno. Patelofemoralni zglob je suzen, Sups. minorna kondenzacija kostane strukture i rasvetljenje u distalnom delu desnog femura.
Napisano na osnovu RTG desnog kolena...
Mozete li mi objasniti sta to tacno znaci i da li je potrebna operacija za ovako nesto?
Unapred hvala :)
Stefani91
Novi član
Novi član

Re: Bol u kolenu

Post od Stefani91 »

Pre jedno dve-tri godine sam pala na desno koleno. Bolovi su poceli tek sad pre odprilike pola godine i to usled duzeg sedenja. Nakon toga je poceo i kuk da me boli pa sem odlucila da posetim fizijatra. Daobila sam 5 terapija(TENS 5x, Sinedol, Fasstum seu simil lok Paracetamol pp) koje su bila bezuspesne.
Kada savijem koleno sa strane mi iskoci kao vrh malog prsta velovatno hrskavica(da ne lupam :) )
Kada ustajem nakon duzeg sedenja ili lezanja imam osecaj kao da mi se u kolenu kost o kost dodiruje kao da me zulja a i boli me.
U lezecem polozaju imam opet problem sa bolovima u desnom kuku.

Napisano na osnovu RTG desnog kolena:
Zglobni prostor desnog kolena je diskretno suzen, vise medijalno. Patelofemoralni zglob je suzen, Sups. minorna kondenzacija kostane strukture i rasvetljenje u distalnom delu desnog femura.

Mozete li mi objasniti sta to tacno znaci i da li je potrebna operacija za ovako nesto? i Dali bolovi u kuku imaju veze sa kolenom?
Unapred hvala :)
Korisnikov avatar
RehabFizio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm

Post od RehabFizio »

Stefani91,

Ukoliko su vas uputili na fizijatra, pretpostavljam da nije za operaciju mada to niko ne može da vam kaže preko odgovora na forumu. Bolu u kuku može da bude povezan sa kolenom u smislu da nepravilno hodate baš zbog bolova u kolenu i time napinjete ligamente i mišiće u okolini kuka. S druge strane, moguće je da je da vam je koleno i/ili kuk dislokovano i da zato imate bolove. Ovo je sve napamet, ali ukoliko vam do sada nisu predložili operaciju, znači da možete da pokušate i sa hiropraktikom.
Pročitajte više ovde: http://hiropraktika-osteopatija.blogspot.com
Stefani91
Novi član
Novi član

Post od Stefani91 »

danas sam bila sa ovim RTG nalazom kod fizijatra koji me je dalje uputio kod ortopeda
Korisnikov avatar
RehabFizio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm

Post od RehabFizio »

Stefani91 napisao:danas sam bila sa ovim RTG nalazom kod fizijatra koji me je dalje uputio kod ortopeda
Obaveštavajte nas...
Odgovori