Bol koji iz dana u dan se povecava

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Dzuja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 17, 2014 5:31 pm

Bol koji iz dana u dan se povecava

Post od Dzuja »

Sve je pocelo pre 3 meseca kada mi je dete imalo napad laringitisa (to je bio 6i put) došlo je do povišenog pritiska 160/110, sutradan 150/100 bol u grudima, gornjem delu stomaka, leđima. Elem situacija je sledeća. Osećam bol u grudima Naročito na levoj strani mada bol ume da se prebaci i na desnu i obično je na poslednjem rebru na delu gde kost prelazi u hrskavicu, na vrhu grudne kosti, pod pazuhom, na ramenu, trnci mi se spuštaju duž unutrašnji deo ruku, niz bicepse i bole me, a nekad osećam i sa spoljne strane da se to dešava tj preko tricepsa. Bol je prisutan i u predelu lopatice kao i niže (desilo mi se da sam podigao dete i osetio oštar bol u kičmi). U poslednjih par dana osećam bol i od kolena na niže. Temperatura ume uglavnom u večernjim satima da ode na 37,3 uz glavobolju koja je nesnosna i drži me po sat vremena. Pritisak je obično 130/90-135/95 i ybog toga su mi prepisali Prilenap Ph pola tablete ujutru pola uveče. Od analiza rengen kičme-ok, rengen pluća ok, ultrazvuk abdomena-ok, gastroskopiju-ok, EKG i ultrazvuk srca-OK, neurolog izjavio sve-ok, reumatološki faktori i krvna slika-ok, fizijatar izjavio ne znam šta ti je. Iskreno više sam izrevoltiran šetnjom od doktora do doktora. Osećam povremenu malaksalost, vrtoglavice, bol u grudima se povećava, glavobolje sve češće, strah se uvlači u misli, kada držim jednomesečnog sina osećam dodatni bol u leđima,grudima i rukama. Imaću 34godine uskoro i sve mi je ovo neobično. Da li treba da radim ultrazvuk pluća? Kažu radio sam rengen 10.10 i videlo bi se nešto
Da li treba da se proverim na trihinelozu?Kažu za svaki slučaj
Da li treba da radim test opterećenja srca? KAžu mi da nema potrebe nemam simptome koje su karakteristični za koronarne bolesti
Da li imam problem ja sa kičmom? Shodno da bol mi se pojačava kada radim nešto teži fizički posao(a i to je u minijaturi iz straha da mi ne bude gore) i da u par navrata sam završio na kolenu od iznenadnog bola (a rengenski snimak kaže ok kičma)
Da li ja ovo umišljam? Ako da, kako to da me ovaj bol preseče tokom odnosa sa suprugom?
Ima li neko neki savet?Prošao kroz slično?
Hvala unapred
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Bol koji iz dana u dan se povecava

Post od aaaca »

Температура питање од чега је. Све остало може да буде од укљештења на неком од спојева ребара и кичме. Ја сам једном остао без даха и морао сам да легнем на под да бих могао да дишем када ме је укљештило. А само сам руком навукао завесу на прозор и то ме стрефило. Ко зна, лако ти може наместити укљештење.
Kjuri
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 14, 2014 12:46 am

Re: Bol koji iz dana u dan se povecava

Post od Kjuri »

Meni ovo lici na diskus herniju. Ukoliko ti ne bude bilo bolje, proveri grudne i vratne diskove na magnetnoj rezonanci. Sve sto si napisao moze da bude posledica izbocenog diska koji gnjeci nerv u njegovom korenu. Inace sva meka tkiva se najbolje vide na magnetnoj rezonanci, rentgen ne moze da vidi diskove.. A do tada bolje ne dizi tesko da ne pogorsas stanje. Naravno treba ostaviti mogucnost i da nije u pitanju diskopatija vec nesto bezazlenije kao sto je upala/ukljestenje nerva.
Odgovori