bol u kicmi
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Okt 21, 2010 2:09 pm
bol u kicmi
Neprestani bol u svim segmentima kicmenog stuba i karlici.. imam vise od 10 godina, spazmi u svim grupacijama misica duz kicmenoga stuba i donjeg donjeg dela ledja. pre 5 godina pukla mi je ahilova tetiva i usled ne stabilnosti celoga tela misicni spazmi jos vise pogorsavaju stanje.. dijagnostikovano mi je spondilozys lumbalis def. vise puta sam bio na fizikalnim terapijama i stanje se nije promenilo. nikakvi lekovi ni redovne fizicke vezbe ni istezanja ne pomazu.. zbog tog izuzetno napetog i neprestanog bolnog stanja osecam se anksiozno i blago depresivno.. bio sam n apregledu kod vise lekara i ne osecam nikakvo poboljsanje stanja posle njihovih terapija... da li moizete da mi date neki savet ili predlog sta da radim ??? unapred hvala..
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Avg 29, 2008 4:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: bol u kicmi
Ocigledno imas fizicki problem i ja ga imam- diskus herniju i u vratnom i lumbalnom delu.
Kao da citam sebe od pre pola godine.Posle zadnje terapije strujom doktor je hteo da prepise jos zbog jakog spazma misica.Rekla sam da vise necu da idem na terpaije i resila da dignem ruke od lekara i da se pravim da nemam problem...
Psihicko stanje je jako bitno, sto vise obracamo paznju na bol, on se sve vise povecava...Desavalo mi se da imam konstantne bolove, a onda u dobrom drustvu ili ako se nesto zestoko zaradim, primetim da me ne boli! Kako primetim da bola nema-eto njega.
Moj savet ti je da ne obracas previse paznju na bol, da radis vezbe svakodnevno jer to se mora (umereno), setaj pola sata dnevno u kontinuitetu jer to oslobadja misice, ne podizi i ne nosi teske stavri jer to provocira bol, i ne sedi za kompjuterom duze od pola sata, ustani,prosetaj ,pa opet.
Meni je bol provociralo i spavanje na stomaku, sada spavam samo sa strane.
Eto, to je moje iskustvo...Lekari i nijedan lek mi nisu pomagali, cini mi se da sama pomazem. I jos jedno, sedi pravilno dok gledas tv, i nikako nemoj da zaspis uz ekran, tako se krivi kicma.
Pozdrav
Kao da citam sebe od pre pola godine.Posle zadnje terapije strujom doktor je hteo da prepise jos zbog jakog spazma misica.Rekla sam da vise necu da idem na terpaije i resila da dignem ruke od lekara i da se pravim da nemam problem...
Psihicko stanje je jako bitno, sto vise obracamo paznju na bol, on se sve vise povecava...Desavalo mi se da imam konstantne bolove, a onda u dobrom drustvu ili ako se nesto zestoko zaradim, primetim da me ne boli! Kako primetim da bola nema-eto njega.
Moj savet ti je da ne obracas previse paznju na bol, da radis vezbe svakodnevno jer to se mora (umereno), setaj pola sata dnevno u kontinuitetu jer to oslobadja misice, ne podizi i ne nosi teske stavri jer to provocira bol, i ne sedi za kompjuterom duze od pola sata, ustani,prosetaj ,pa opet.
Meni je bol provociralo i spavanje na stomaku, sada spavam samo sa strane.
Eto, to je moje iskustvo...Lekari i nijedan lek mi nisu pomagali, cini mi se da sama pomazem. I jos jedno, sedi pravilno dok gledas tv, i nikako nemoj da zaspis uz ekran, tako se krivi kicma.
Pozdrav
zivot pun srece