Bol kicme

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Molko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 28, 2015 10:41 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Bol kicme

Post od Molko »

Postovanje.
Imam ucestali bol u donjem dijelu ledja na desnoj strani, bol je konstantna ali na odredjeni polozaj dolazi do jos jace i ostrije boli i onda bukvalno padnem na koljena, ako npr kihnem dok stojim ne mogu se zadrzat na nogama od naglog trzaja kicme jer me ostro zaboli. Bilo kakav fizicki rad koji zahtjeva pritisak na ledja je ne moguc. Moram spomenut da sam prije boli u ledjima imala zarecu bol iza koljena desnog, a sad mogu napipat tu bolnu zilu iza koljena ali vise zadnja loza, malo je izmad gore, ali sad bol kicme nadjacava tu bol. Ako hodam bas se ukocim i onda me neko mora izuvat jer ne mogu nista sama.. da li je za posjetu ljekaru ili je kao i vecina bolova kicme i ova bezazlena.. hvala puno unaprijed..
milan7778
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 22, 2016 10:59 am

Re: Bol kicme

Post od milan7778 »

Moze biti dosta toga, subluksacija, diskus hernija...
Pravac kod dr da ti da uput da snimis, dat ce ti prvo za rengen, na koji se vjerovatno nista nece vijdet, pa onda CT i ako bude potrebe na kraju MRI.
Mozes popit nesto za bolove diklofen, i za opustanje misica bromazepan od 1.5 mg...I trebalo bi da mirujes dok ti ne bude bolje. Da ne bi iritirala nerv, koji je mozda prikljijesten.
Molko
Novi član
Novi član

Post od Molko »

Vec danas sam svjesna da je vrijeme za doktora. Al citam i uvijek kazu da ne treba mirovat, kicma nije namjenjena da miruje i da se vise stete moze napravit, pa valja skontat sta je najbolje dok ne dodjem do adekvatnog doktora, sto mi je uvijek zadnja opcija i uspjesno eskiviram godinama:D
Uglavnom hvala, doc mi ne gine:(.
milan7778
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 22, 2016 10:59 am

Post od milan7778 »

U akutnoj fazi je mirovanje obavezno. Sad ne znam imas li ti stalno bolove, kojeg inteziteta, spusta li se niz nogu. Uglavnom svako spustanje bola niz nogu, ukazuje na to da je doslo do pritiska na nerv i svaka njegova dalja iritacija ga dodatno ostecuje, upravo zbog toga je potrebno mirovanje, barem tih dana dok malo ne popusti, a posle naravno sto manje sjedjenja i vise fizicke aktivnosti.
Molko
Novi član
Novi član

Post od Molko »

E bas to, spusta se niz nogu tj zadnju lozu i koljeno i boli me list, kao da imam upalu misica. Jucer sam se bas ukocila na treningu i ne popusta, a inace popusti kroz pet minuta.. mirovat cu, ako ne popusti- doktor...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Мораш одмах код провереног костоломца да намести кичму. Ако се јави оток опоравак ће бити много дужи. Ако си у Београду ево препоруке: https://activo.ls.rs/rs/
Dr.Dzindo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 03, 2015 6:20 pm

Post od Dr.Dzindo »

Molko napisao:Jucer sam se bas ukocila na treningu i ne popusta
Trening zaboravi.
Molko napisao:mirovat cu, ako ne popusti- doktor
I ne ako ne popusti nego odmah kod doktora.

Novi član
Novi član

Post od Molko »

Sutra odmah jer sam bas ogranicena u kretnji...:/
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Kako sad trening a ovamo ne mozes da mrdnes, bar je moj utisak.
Dok je akutno nema treninga nikakvog.
Kad bol prodje---mirovanjem i protivupalni lekovi, e onda je neophodno stalno kretanje i aktivnost ali ne preterivati.
Drugo, ako si imala neku jaku prehladu moze i to da bude uzrok.
Odgovori