molim vas za savet. imala sam grip koji mi je izazvao izuzetno jak kasalj. svi simptomi polako prolaze, osim bola, koji mi se javio u misicima grudnog kosa i ledja, verovatno kao posledica naprezanja od kaslja, i od kojeg jedva disem i stojim. cini mi se da me bole i unutrasnji organi tog regiona... taj bol je veoma ostar i jak, traje vec nekoliko dana i uopste me ne popusta. cak mi se cini da je i jaci. da li je moguce da su mi se upalili misici od napora i cime bih mogla sebi da ublazim bol?
pilule koje se obicno piju protiv bola mi uopste ne pomazu. da li postoji neka mast koja je delotvorna u tim situacijama?
hvala u napred!
bol od kaslja
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
@visage
ako ti je za utehu i ja kasljem vec dva meseca i stalno me hvataju neke prehlade. Postavila sam i temu na Pulmologija, bronhitis, HOBP ili??
Ustanovili su mi neki koksaki virus pre par dana u brisu grla i kao zato kasljem. Medjutim od naprezanja , nadam se imam jak, ostar bol u rebarnim misicima, sa desne strane i na udah me bole, a kamoli na kasalj.
Izgleda da su sada to neki novi simptomi
ako ti se nastavi mozda da skoknes do dr. da te poslusa
Pozdrav
ako ti je za utehu i ja kasljem vec dva meseca i stalno me hvataju neke prehlade. Postavila sam i temu na Pulmologija, bronhitis, HOBP ili??
Ustanovili su mi neki koksaki virus pre par dana u brisu grla i kao zato kasljem. Medjutim od naprezanja , nadam se imam jak, ostar bol u rebarnim misicima, sa desne strane i na udah me bole, a kamoli na kasalj.
Izgleda da su sada to neki novi simptomi

ako ti se nastavi mozda da skoknes do dr. da te poslusa
Pozdrav

Ja sam prosle godine prelezala bronhitis. Nekih nedelju dana sam neprestano kasljala, usled cega su mi se javili nesnosni bolovi u predelu grudnog kosa, rebara i ledja. Nisu mi pomogli nikakvi analgetici, a i probala sam neku mast od koje takodje nisam imala nikakve pomoci. Bolovi su bili toliko jaki da sam se jedva kretala. Ono sto je mene iznerviralo je to sto nijedan lekar (a bila sam kod tri razlicita lekara opste prakse i kod pulmologa) nije znao da mi kaze zbog cega su mi se ti bolovi javili. Tek sam kasnije shvatila da se to javilo zbog velikog naprezanja od kasljanja. A dotle sam se bila prilicno uplasila. Meni je jedino pomoglo mirovanje, a bolovi su mi prosli posle nekih pet, sest dana.
To moze da bude i navedeno ali i upala plucne maramice ili interkostalni neuritis. Svakako je najpametnije otici na jedan pregled a to nije 100 dukata!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]