Bol iznad struka

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Maxima
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 05, 2007 10:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Bol iznad struka

Post od Maxima »

Par dana nakon plivanja u hladnoj vodi sam osetila bol u predelu iznad struka na desnoj strani tela koji se povremeno spustao i do desnog jajnika (kad lezim na levoj strani tela). Nakon par dana me je proshlo; pila sam samo uvin caj. Od pre par dana, posle nove prehlade, sam opet osetila blag bol u tom delu tela (kod desnog bubrega) koji se spushtao i do desnog jajnika. Nemam uchestalo mokrenje (prvi put sam imala dva dana) a nemam ni krvi u mokraci vec tek blago peckanje pri mokrenju.Danas mi je vec bolje, posebno kada ugrejem to mesto ali me zanima da li da primenim neku terapiju ili...
Hvala.
Ovde sam samo kad je frka....
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

Moras da odes do doktora opste prakse da ti uradi potrebne analize krvi i mokrace,pa cete on uputiti ako budes trebala kod nekog specijaliste.
Moje licno misljenje je da je to neka urinarna infekcija,jer te pecka pri mokrenju,mada moze da bude propblem sa bubrezima i zucnom kesom ili eventualno jajnikom..Da ne bismo nagadjali,pravac doktor. :wink:

Pozdrav! :)
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
Maxima
Stalni član
Stalni  član

Post od Maxima »

Bila sam kod lekara opshte prakse. Dobila sam da pijem Cefaleksin od 500mg 2X2.
Nakon toga sam otishla da uradim UZ abdomena.
Nalaz na svim organima je bio uredan.
Krv je u redu a takodje i sedimentacija.
Ali u mokraci ima eritrocita 2-3, leukocita 8-10, mnogo plocastog i vretenastog epitela, malo sluzi,mnogo bakterija, izgled urina-zamucen, boja -zuta, spec. tezina 1020, ph-kisela i leukociti- sl.poz+ .
Posto cu tek u ponedeljak poslepodne ici kod svog lekara zanima me da li da nastavim da pijem cefaleksin (jer je prepisan pre ovih analiza) i zelela bih da mi neko rastumachi nalaz urina.
Hvala.
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Pa nalaz urina ukazuje na infekciju ali si trebala odmah raditi i urino-kulturu da bi znala da li je lek adekvatan.
Maxima
Stalni član
Stalni  član

Post od Maxima »

Laborantkinja mi je rekla da je najverovatnije u pitanju kamen ili pesak u bubregu. A doktoricu cu videti tek u ponedeljak poslepodne a ne bih da pijem lekove ako nisu adekvatni.
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

Mozes da nastavis da pijes *Cefaleksin,jer je to antibiotik sirokog spektra.Ali slazem se da si trebala pre svega da uradis urinokulturu,jer ako je budes radila posle pijenja antibiotilka,moze da se pokaze lazna analiza mokrace.

Pozdrav! :)
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
Maxima
Stalni član
Stalni  član

Post od Maxima »

Bila sam kod doktorke i ona mi je dala da pijem mekinje i caj od brusnice. Kad sam je pitala da li treba da radim urinokulturu ona je rekla da ne vidi potrebu za tim! :-?
Odgovori