Bol između rebarnih lukova i nadutost

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
adrian_bl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 26, 2012 2:08 pm

Bol između rebarnih lukova i nadutost

Post od adrian_bl »

Već 6 dana osjećam tup bol, odnosno više nelagodu ispod rebara sa obe strane, češće desno, nadutost i blago žarenje između dva rebarna luka.
Kad god jedem(od tada), osjećam da mi je stomak naduven, javi se ta već opisana nelagoda, i počnem da podrigujem.
Apetit mi je odličan, uopšteno se osjećam odično, problema sa stolicom nemam.
Inače, prije 3 mjeseca sam počeo osjećati tupe bolove ispod oba rebarna luka (više desno) i ispod rebarnih lukova sa leđne srane, i odradio sve nalaze krvi i urina (uključujući AST; ALT; ureu; kreatinin) i sve je bilo ok. Šećer je takođe ok bio, a primarno sam ga kontrolisao jer sam primijetio da sam malo omršavio (od tada održavam kilažu konstantnom). Uradio sam i ultrazvuk abdomena, i tu je sve uredu bilo.

Uprkos tome, evo unazad 6 dana javilo se ovo "pogoršanje".

Mogu li to biti simptomi hepatitisa? (vakcinisan sam protiv HBV prije 2 godine)
Ili više liči na helikobakter?

U ponedjeljak ću svakako opet kod ljekara da ponovim sve nalaze, a otići ću i na testiranje na hepatitise, i helikobakter.
Ne znam više šta da radim. Nervira me sve to skupa, jer neke sad strašne i konkrene tegobe nemam, ali predugo sad sve to traje...

Inače, imam 29 godina.

Hvala vam na pomoći...
vin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 23, 2012 11:20 pm

Re: Bol između rebarnih lukova i nadutost

Post od vin »

gastroenterolog!

nista strasno, to ti je mozda onaj refluks, laik sma pa ne znam kako da ti objasnim, ali simptomi su takvi. znam jer sam u toku zbog mojih bolova u rebrima.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Bol između rebarnih lukova i nadutost

Post od vasa »

pokusaj da masiras stomak i da se vise kreces-radis neke vezbe i na silu--
SASVIM JE MOGUCE DA JE HELIKOBAKTER al ne mora da znaci-pre bih rekao da je to sad neka nervoza--koja sputava normalan rad probave pa se zadrzavaju gasovi-koji idu cak i u gornji deo.
Sto se tice helikobakter-moj gastroenterolog joj ne pridaje nikakav znacaj- a prethodno sam 2 puta kontrolisao i uzimao terapiju i bilo mi jos losije posle svega-
SAMO SE TI SMIRI PSIHICKI I POKRENI FIZICKI I VODI RACUNA O ISHRANI-po manje jedi i biraj hranu koja ne nadima-srecno
Odgovori