Bol ispod rebra i nadutost u stomaku
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Feb 15, 2012 5:00 pm
Bol ispod rebra i nadutost u stomaku
Ovako imam 20 godina i bavim se sportom,treniram kosarku,a po malo treniram i u teretani... Nedavno sam dobio bolove ispod rebra,pritiskom ispod rebra oseca se neko krckanje,rekli su mu da je to neka hrskavica upaljena i dali su mu rapidol,to sam pio i nista,ali imam i nadutost u stomaku kad jedem ,ili kad se savijem,ultra zvuk sam radio sve je ok,krv,sta to moze da bude?sumnjam cak i na hiatus hernia,ali nemam neku mucninu jedem sve i normalno kao i pre,samo sto eto osecam tu nelagodu!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 12:48 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Bol ispod rebra i nadutost u stomaku
Lose varenje, gastritis, pojacano lucenje kiseline, spazam pilorusa, nervoza, spazam jednjaka... Moz' biti bilo sta od ovoga 
Ako se bol javlja posle treninga ili u toku treninga, narocito posle obilnijeg obroka, onda je to pojacani priliv krvi u jetru zbog mobilizacije krvi iz vena digestivnog sistema da bi se kompenzovao pojacan protok u misicima, a jos ako treniras kampanjski, pa srce se teze bori sa pojacanim venskim prilivom dolazi do rastezanja kapsule jetre koje pravi takav bol...
U sustini - cesci manji obroci, lakse svarljive stvari pre treninga, ne jesti bar sat pre njega, bolji plan treninga, manje nervoze i to bi trebalo srediti problem, ako ga ne sredi javi se lekaru

Ako se bol javlja posle treninga ili u toku treninga, narocito posle obilnijeg obroka, onda je to pojacani priliv krvi u jetru zbog mobilizacije krvi iz vena digestivnog sistema da bi se kompenzovao pojacan protok u misicima, a jos ako treniras kampanjski, pa srce se teze bori sa pojacanim venskim prilivom dolazi do rastezanja kapsule jetre koje pravi takav bol...
U sustini - cesci manji obroci, lakse svarljive stvari pre treninga, ne jesti bar sat pre njega, bolji plan treninga, manje nervoze i to bi trebalo srediti problem, ako ga ne sredi javi se lekaru

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Feb 15, 2012 5:00 pm
u sustini se mnogo nerviram i plasim! Sad sam upravo dosao sa treninga nista mi ne fali...ali onako neka nelagoda u stomaku ispod levog i desnog rebra i kad jedem malo mi se naduje stomak,stvarno me ubija to sto ne mogu da resim taj problem koji traje vec 2 meseca!
sto manje nervozeeeeeeeee
jednostavno-nista ne sme biti toliko bitno da bi te cinilo nervoznim-sve ce proci ako to uspes
SRECNO
i nemoj previse dizati tesko u teretani
jednostavno-nista ne sme biti toliko bitno da bi te cinilo nervoznim-sve ce proci ako to uspes
SRECNO
i nemoj previse dizati tesko u teretani