Eh ovako, imam 23 godine i prije tri dana mi se javila iznenadna bol ispod gornjeg dijela prsne kosti, kao neko probadanje slabo, peckanje jače, uglavnom neugodna bol i to mi se desilo tik nakon što sam se probudio i ustao iz kreveta. Pošto sam inače popriličan hipohondar, odmah sam pomislio da je nešto ozbiljno sa srcem. Čitav dan mi se tako javljalo s vremena na vrijeme, nekada zajedno sa nekim bolovima ispod lijevog pazuha koji idu prema unutra i to ne duže od minutu, dvije. Istu noć sam otišao u hitnu, gdje su uradili ekg srca, koji je bio uredu i pritisak 130/80.
Sad sam primijetio da mi se javlja odmah nakon jela ili nakon što popijem vode ili soka, čak sam primijetio da je većinom i u toku probave, ali dok se npr. kad ležim ne javlja nikako. Dali su mi da popijem Andol 300 za bolove, koji kao da pomaže, ali nisam još siguran. Molim vas za pomoć i odgovor, samo da olakšam dušu nekako, jer ovo sve previše utiče na moju psihu, jer se već 3 dana skoro nigdje ne krećem i ne idem, hvataju me anksioznost i depresija, a to ne želim nikako.
Unaprijed zahvalan
P.S. Da dodam, da su mi ustanovili aritmiju sa 16 godina, koja je bila kao pubertetska, međutim odavno nisam imao problema sa tim, nit sam dobio ikakve terapije za to. Također, imam skoliozu, koja me dosta muči i stvarno problema sa leđima, čak sam nedavno imao problema sa disanjem zbog toga.
Bol ispod prsnog koša
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Bol ispod prsnog koša
Е баш та леђа су узрок пробадања и пецкања у пределу срца. Погледај шта сам писао на мом сајту www. aca. rs у Савети, Здравље па под Леђа, Кичма, Срце....