Bol u leđima i otežano disanje

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
urbanalegenda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 29, 2010 2:53 pm

Bol u leđima i otežano disanje

Post od urbanalegenda »

Pre 4 meseca sam počeo da osećam bol u leđima. Taj bol je veom tup i ne mogu da odredim
tačno gde me boli. Kad osetim bolove u isto vreme otežano dišem. Kao da mi neko pritiska grudni koš sa zadnje strane i
neda mi da dišem. Išao sam kod lekara opšte prakse u nadi da će da provali o čemu se radi i pošalje me kod nekog
specijaliste međutim žena me poslala na rengen da snimim pluća i kad sam se vratio sa snimkom
ona je pogledala i rekla mi "NEMAŠ UPALU PLUĆA, onda stvarno ne znam šta može da bude"

Bol se ponavlja svakih 10ak dana. Ne znam da li direktno da odem kod ORTOPEDA ili da zapucam na GRUDNO

stvarno ne znam pod koju granu medicine spada ovo što se meni dešava

Ako ste imali slično iskustvo ili znate kako da mi pomogete unpred hvala
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Bol u leđima i otežano disanje

Post od drbgd »

taj RTG snimak bi bilo dobro da pregleda i opise radiolog

uradite ultrazvucni pregled bubrega
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Post od sedefasta »

Ako Vam je posao sedeći, ako dosta vremena provodite ispred kompjutera, a fizički ste neaktivni, 99% sam sigurna da bolovi potiču od kičme!

Ako je tako, biće dovoljne vežbe istezanja i razgibavanja svaka 2-3 dana, pa da Vam tegobe potpuno nestanu.

Probajte! :D
urbanalegenda
Novi član
Novi član

Post od urbanalegenda »

Nešto sam zaboravio da kažem

Ranije sam imao problema sa kičmom, ušinem se, pa sam morao da ležim po nekoliko dana
ali nekim čudom u zadnjih 3 godine se nisam ušinuo ni jednom ali zato uvek u kući imam diklofenak za nedaj bože
Kad se ušinem tačno znam gde me boli jer je bol konkretan

od kad su počeli ovi novi bolovi pio sam diklofenak ali ne pomaže i onda mi komšija kaže da uzmem NOVALGETOL

Trgnem ampulu na eks i prođe me bol za 10 minuta a što je čudno kako prođu bolovi i onaj "stisak" grudnog koša odpozadi
zbog kog jedva dišem nestane.

Najgore je što je sve ovo neodređeno i veoma me zbunjuje, mogu da budu razne stvari
Bio sam kod lekara opšte prakse koji nije mogao da utvrdi o čemu se radi

Hvala vam na pomoći, knjižicu u ruke i idem kod ortopeda prvo da vidim šta će da kaže
ako nije do kičme onda kod urologa da vidi da nisu bubrezi a ako nije ni to onda ću na grudno.

Mene sve snađu tako neke gluposti, valjda sam baksuz.
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Post od sedefasta »

Ovo što ste napisali me još više uverava da je kičma u pitanju.

Naravno, lepo ste rekli, prvo kod ortopeda, pa odatle ćete videti šta i kako dalje.

Pozdrav i javite se sa postavljenom dijagnozom! :D
urbanalegenda
Novi član
Novi član

Post od urbanalegenda »

Evo posle toliko vremena da vam objasnim o čemu se u stvari radi.

Bio sam kod interniste i on me uputio na razna snimanja između ostalog i ultrazvuk.

Tamo su mi našli kamenje u žuči i objasnili da bolovi koje sam imaju ustvari potiču od toga.

Kad dođe do pokretanja kamenja u žuči javlja se bol koji zna da prevari, jer boli ceo donji deo grudnog koša i dolazi do otežanog disanja.

Ako neko ima slične bolove nek se obrati internisti pa nek provere na ultrazvuku da nije kamen.

pozdrav
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Ja sam bio siguran da je problem sa kicmom-i ja imam slicne tegobe i dobra masaza mi uvek pomogne a promaja uvek pogorsa stanje.
no i ovo je dobro znati pa cu i to proveriti--svako dobro
Odgovori