Cao,
evo da potrazim jedan savet, pre nedelju dana mi se pojavio bol u grudima u utrnula mi je desna ruka, sta moze da bude. Radim stresan posao u jednoj stampariji na racunaru, non stop sam u 8 brzini, pa se plasim da me ne drmne nesto. Hvala svima unapred
Bol u grudima i utrnula desna ruka
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Bol u grudima i utrnula desna ruka
Takva bol moze imati puno uzroka od nepravilnog drzanja, sedenja, reumatskog poreka.. Ako je kratka i ostra.. ne bih da te plasim ali meni to lici na bol karakteristican za Anginu pektoris. Jako si slabo opisao, duzinu boli.... Anginozna bol nikad nije dugotrajna nikad duza od 15-20 minuta, i u najtezim slucajevima...moze liciti na peckanje, gorusicu, ide od sredine prsa prema nekoj od ruku i grlu..dok traje pacijent se ne moze pomerati ostaje u onom polozaju u kojem ga je stigla bol..ako se prepoznajes u ovom opisu, pravac lekar. Bez panike, to je bol upozorenja javlja nam da smo prekardasili u losim zivotnim navikama (stres, pusenje, nekretanje, losa ishrana..itd) Vrlo resivo.. promenom stila zivota i eventualnom terapijom.
Hvala na odgovoru, da dodam, stezanje u grudima je stalno jer sam na takvom radnom mestu gde non stop imam neke situacije gde se nerviram. A sto se tice ruke trni vec par dana jednakim intenzitetom bez prestanka....
Stres je cudo! Mora se naci nacin kako se nositi s` njim jer ga zaista nije moguce izbeci, poznato je da je uzrok velikom broju zdravstvenih problema...psiha i kardio problem su vek nekako povezani...Idu ruku pod ruku. Mozda teretana je resenje, vezbe za kicmu, a zavrsetak vezbe na box vreci, pa zamislis da je vreca taj i taj dasa koji te bas, bas "stresava" pa opali
tako redom..To ti je za ovo i za ono...Salim se ali meni pomaze..Izduvam se, iznojim pa onda osetim kako me i umor i bes popusta...
Budem bas ono haj!

hehe mozda si i upravu, za box vrecu. Uzecu tvoj savet u obzir
) Hvala
P.C. Jadna vreca

P.C. Jadna vreca

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 03, 2012 11:36 am
Imaš dva rešenja. Ili promijeniti posao koji ti očito ne odgovara, a ako nije moguće nikako onda probat promijeniti gledanje na stresne situacije. Ništa te nemože uzrujati ako to ne dopustiš. Al ovo ti je dugotrajniji proces u kojem ćeš morati prihvatiti da moraš sebe menjat.
Obavezno naći neki hobi ili aktivnost koja ti puni baterije ! i prazni napetost
Obavezno naći neki hobi ili aktivnost koja ti puni baterije ! i prazni napetost
djole574 napisao:hehe mozda si i upravu, za box vrecu. Uzecu tvoj savet u obzir) Hvala
P.C. Jadna vreca
Ovo su vremena kad se posao gubi....tako lako....
U tom grmu lezi zec!
Sacuvati ga pod svaku cenu da bi preziveo...raditi i i ono sto ti se da..i sto ne volis i prelaziti preko hiljadu i jedne stvari koja ti ne ide u prilog, a ni pod kapu. Cinjenica da su vremena teska surova, sirova i zla......
Preostaje samo, naci nacin kako se nositi sa takvom stresnom situacijom, promeniti ju je tesko...
Naci nacin kako se delimicno resiti stresa...?
Lupati jadnu vrecu, ili igrati balet ipak nije ni ta vreca kriva
Pa da, balet, Labudje jezero uvezbati pa odigrati Najdrazem sefu i kolezi ilizili kolezinici, tasti..... i to.... bas kad ti najvise treniraju zivce!

Preostaje samo, naci nacin kako se nositi sa takvom stresnom situacijom, promeniti ju je tesko...

Lupati jadnu vrecu, ili igrati balet ipak nije ni ta vreca kriva

Upravu ste, promena posla je najednostavnije resenje. Kad se stavi racunica ne isplati se gubljenje zdravlja zbog posla.