Bol u grudima i utrnula desna ruka

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
djole574
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 27, 2009 4:29 pm

Bol u grudima i utrnula desna ruka

Post od djole574 »

Cao,
evo da potrazim jedan savet, pre nedelju dana mi se pojavio bol u grudima u utrnula mi je desna ruka, sta moze da bude. Radim stresan posao u jednoj stampariji na racunaru, non stop sam u 8 brzini, pa se plasim da me ne drmne nesto. Hvala svima unapred
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Re: Bol u grudima i utrnula desna ruka

Post od angelika »

Takva bol moze imati puno uzroka od nepravilnog drzanja, sedenja, reumatskog poreka.. Ako je kratka i ostra.. ne bih da te plasim ali meni to lici na bol karakteristican za Anginu pektoris. Jako si slabo opisao, duzinu boli.... Anginozna bol nikad nije dugotrajna nikad duza od 15-20 minuta, i u najtezim slucajevima...moze liciti na peckanje, gorusicu, ide od sredine prsa prema nekoj od ruku i grlu..dok traje pacijent se ne moze pomerati ostaje u onom polozaju u kojem ga je stigla bol..ako se prepoznajes u ovom opisu, pravac lekar. Bez panike, to je bol upozorenja javlja nam da smo prekardasili u losim zivotnim navikama (stres, pusenje, nekretanje, losa ishrana..itd) Vrlo resivo.. promenom stila zivota i eventualnom terapijom.
djole574
Novi član
Novi član

Post od djole574 »

Hvala na odgovoru, da dodam, stezanje u grudima je stalno jer sam na takvom radnom mestu gde non stop imam neke situacije gde se nerviram. A sto se tice ruke trni vec par dana jednakim intenzitetom bez prestanka....
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član

Post od angelika »

Stres je cudo! Mora se naci nacin kako se nositi s` njim jer ga zaista nije moguce izbeci, poznato je da je uzrok velikom broju zdravstvenih problema...psiha i kardio problem su vek nekako povezani...Idu ruku pod ruku. Mozda teretana je resenje, vezbe za kicmu, a zavrsetak vezbe na box vreci, pa zamislis da je vreca taj i taj dasa koji te bas, bas "stresava" pa opali :wink: tako redom..To ti je za ovo i za ono...Salim se ali meni pomaze..Izduvam se, iznojim pa onda osetim kako me i umor i bes popusta... :D Budem bas ono haj!
djole574
Novi član
Novi član

Post od djole574 »

hehe mozda si i upravu, za box vrecu. Uzecu tvoj savet u obzir :)) Hvala
P.C. Jadna vreca :)
MALIKPALIK
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 03, 2012 11:36 am

Post od MALIKPALIK »

Imaš dva rešenja. Ili promijeniti posao koji ti očito ne odgovara, a ako nije moguće nikako onda probat promijeniti gledanje na stresne situacije. Ništa te nemože uzrujati ako to ne dopustiš. Al ovo ti je dugotrajniji proces u kojem ćeš morati prihvatiti da moraš sebe menjat.
Obavezno naći neki hobi ili aktivnost koja ti puni baterije ! i prazni napetost

djole574 napisao:hehe mozda si i upravu, za box vrecu. Uzecu tvoj savet u obzir :)) Hvala
P.C. Jadna vreca :)
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član

Post od angelika »

Ovo su vremena kad se posao gubi....tako lako.... :-? U tom grmu lezi zec! :cry: Sacuvati ga pod svaku cenu da bi preziveo...raditi i i ono sto ti se da..i sto ne volis i prelaziti preko hiljadu i jedne stvari koja ti ne ide u prilog, a ni pod kapu. Cinjenica da su vremena teska surova, sirova i zla......
Preostaje samo, naci nacin kako se nositi sa takvom stresnom situacijom, promeniti ju je tesko... :-? Naci nacin kako se delimicno resiti stresa...?
Lupati jadnu vrecu, ili igrati balet ipak nije ni ta vreca kriva :D Pa da, balet, Labudje jezero uvezbati pa odigrati Najdrazem sefu i kolezi ilizili kolezinici, tasti..... i to.... bas kad ti najvise treniraju zivce!
djole574
Novi član
Novi član

Post od djole574 »

Upravu ste, promena posla je najednostavnije resenje. Kad se stavi racunica ne isplati se gubljenje zdravlja zbog posla. :)
Odgovori