Bol u grudima tokom trčanja

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
geek
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 09, 2010 5:39 pm

Bol u grudima tokom trčanja

Post od geek »

Pozdrav,

Prilikom trčanja mi se javlja stezanje i bol u grudima, obično posle 500m do 1km. Bol se javlja u sredini grudi, u gornjem delu. Iako bol nije jak, smeta mi pa onda malo hodam, malo trčim i tako u krug. Inače nisam u dobroj kondiciji, kilometar pretrčim za 7 minuta u proseku i veoma neredovno trčim. Imam 42god, nemam viška kilograma. Krvna slika uvek dobra, holestelor u granicama.

Prošle godine sam bio kod kardiologa u više navrata, nosio holter 24h, ležao u bolnici jedan na na ispitivanjima (ustanovljena mi je ventrikularna ekstrasistola), radio test opterećenja (istina na biciklu, a ne na traci). Zaključak je bio da mi je srce potpuno zdravo i normalno, da nemam nikakav rizik od kardiovaskularnih oboljenja i da nemam razlog da ponovo dolazim kod kardiologa.

Napomenuo bih da vozim bicikl svaki dan, tu sam u dobroj kondiciji, nikad se bol nije javio kod vožnje, koliko god brzo ili dugo da vozim. Takođe vežbam 3-4 puta nedeljno (sklekovi, trbušnjaci i sl) i nikada se bol nije javio.

Uzevši u obzir sve navedeno, zanima me da li je ovo nešto zabrinjavajuće, od čega bi moglo da se javi to stezanje/bol kod trčanja, da li bi trebalo opet kod kardiologa da idem, ili bi razloge trebalo da potražim negde drugde?

Hvala.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Bol u grudima tokom trčanja

Post od aaaca »

Мислим да је у питању веома лоша кондиција а можда и неправилно дисање. Треба да провериш гвожђе из крви.
Odgovori