Zdravo,
Pre svega zelim da pozdravim doktor.rs zajednicu i da se izvinem zbog postavljanja nove teme ali nisam uspeo naci na drugom mestu to sto je mene zanimalo.
U zadnjih dva meseca imam problem sa bolom u grudima
bol se prvo javljao rasiren preko celih grudi pocev od sredine,medjutim sad je preslo cini mi se samo na levu stranu,bol je tup i jak,javlja se vicinom ujutru,kad treba da ustanem osecam jak bol kad se oslonjam na levu ruku, a primetio sam i da mi je nezgodno kad legnem da spavam na levoj strani.bol se javi i preko dana naglim pokretanjem tela ti pa jakim sleganjem ramenima i vracanje u prvobitni polozaj ili nekim naglim pokretom.Bio sam kod doktora uputili su me kod interniste ,internista mi je propisao concor od 5mg(pola tablete ujutru) i bromazepam od 1.5 ujutru i uvece kao i bedoxin i magnezijum.posle mesec dana terapije i dalje sam imao bol ,bromazepam mi je propisan verovatno jer se plasim i privi put sam kod doktora pa mi srce radi malo tahikardicno:).snimao sam srce nalaz je normalan i ok ali ja i dalje imam bol.razmisljam se daidem an magnetnu rezonancu ali pre nego sto odem zelim da cujem da li se nekom desilo i sta da radim. inace imam 24 godine i musko sam.puno pozdrava
Bol u grudima
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Bol u grudima
Pozdrav
I ja imam slican problem, kad ustanem, boli me sa leve strane ali ne svako jutro. Pokusavao sam da utvrim neko pravilo pojavljivanja ali nisam uspeo. Takodje, imam osecaj da ponekad ne mogu da udahnem punim plucima. Posto sam sportista, imamo obavezan EKG jednom u 6 meseci, i sad kad sam ga uradio, sve je bilo u savrsenom redu, pritisak 120/80. Navikao sam se da spavam na ledjima sto mi dosta pomaze ali opet mi se javlja bol s vremena na vreme.
Komsija, inace doktor medicinskih nauka, mi je ovako, bez pregleda i analiza, rekao da je to najverovatnije na psihickoj bazi.
Voleo bih da cujem misljenje strucnjaka sa ovog sajta.
Jos, osim ovih simptoma osecam hladna stopala i sake, i kad ne mogu da udahnem jako uspanicim se pa to preraste u neku vrstu gusenja samo sto se ja odmah smirim, izbrojim do 10 i prodje.
Hvala unapred
I ja imam slican problem, kad ustanem, boli me sa leve strane ali ne svako jutro. Pokusavao sam da utvrim neko pravilo pojavljivanja ali nisam uspeo. Takodje, imam osecaj da ponekad ne mogu da udahnem punim plucima. Posto sam sportista, imamo obavezan EKG jednom u 6 meseci, i sad kad sam ga uradio, sve je bilo u savrsenom redu, pritisak 120/80. Navikao sam se da spavam na ledjima sto mi dosta pomaze ali opet mi se javlja bol s vremena na vreme.
Komsija, inace doktor medicinskih nauka, mi je ovako, bez pregleda i analiza, rekao da je to najverovatnije na psihickoj bazi.
Voleo bih da cujem misljenje strucnjaka sa ovog sajta.
Jos, osim ovih simptoma osecam hladna stopala i sake, i kad ne mogu da udahnem jako uspanicim se pa to preraste u neku vrstu gusenja samo sto se ja odmah smirim, izbrojim do 10 i prodje.
Hvala unapred

- RehabFizio
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm
Re: Bol u grudima
Pozdrav!
Ima dosta postova u vezi bola u grudima na sajtu, ali nema svako iste simptome.
@partenon
Definitivno treba da obavite magnetnu rezonancu, ne zato što mislim da je nešto ozbiljno već da budete sigurni. Ako lekari ne budu ništa našli, ne preostaje ništa drugo da je u pitanju osim dislokacije rebara. Bol koji Vam se javlja, kako sam razumeo, oko grudnog koša, može biti zbog dislokacije nekog od grudnih pršljenova. Ovo što sam nabrojao nije opasno i može se rešiti. U svakom slučaju obavite sve preglede i javite kako je prošlo.
@therazull
Isto važi i za Vas. Vrlo lako može da bude dislokacija rebara, može biti i na psihičkoj bazi, a može biti i jedno i drugo ili nešto sasvim treće. Zato obavite i Vi sve potrebne preglede i javite kako je prošlo.
Ima dosta postova u vezi bola u grudima na sajtu, ali nema svako iste simptome.
@partenon
Definitivno treba da obavite magnetnu rezonancu, ne zato što mislim da je nešto ozbiljno već da budete sigurni. Ako lekari ne budu ništa našli, ne preostaje ništa drugo da je u pitanju osim dislokacije rebara. Bol koji Vam se javlja, kako sam razumeo, oko grudnog koša, može biti zbog dislokacije nekog od grudnih pršljenova. Ovo što sam nabrojao nije opasno i može se rešiti. U svakom slučaju obavite sve preglede i javite kako je prošlo.
@therazull
Isto važi i za Vas. Vrlo lako može da bude dislokacija rebara, može biti i na psihičkoj bazi, a može biti i jedno i drugo ili nešto sasvim treće. Zato obavite i Vi sve potrebne preglede i javite kako je prošlo.