Bol u grudima

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Lord_AX
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2007 2:42 pm

Bol u grudima

Post od Lord_AX »

Nisam siguran u koju bi oblast medicine spadao moj problem, zato pišem ovde i tražim savet.
Već dva dana osećam bol s leve strane grudi, bliže pazuhu. Bol se javlja pri pokretima grudnog koša, najviše kad ispružim ruku ili kad uvijem telo. Ne boli me prilikom udisaja i izdisaja. Bol malo liči na onaj kad me ušine od promaje.
Pored toga, ne znam da li je to u vezi ali da kažem da sam promukao isto već nekoliko dana. Glas mi varira, nekad je solidan a nekad ga nema skoro, ali grlo me ne boli, čudno. I povremeno mi se javi kašalj, neki mali napad. Par puta dnevno.
Nemam tremperaturu, ne znojim se, ništa me drugo ne boli...
Ima li neko ideju očemu se radi?
Mesecev.Cvet
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 15, 2012 1:34 pm

Re: Bol u grudima

Post od Mesecev.Cvet »

Da ne bih otvarala novu temu, i ja cu ovde postaviti novo pitanje. I iskreno se nadam odgovoru.

Naime, vec 3-4 dana osecam bockanje i probadanje na desnoj strani grudnog kosa, narocito posle udisaja. Nisam imala ranije ovakvih problema pa me interesuje sta bi to moglo biti.
Ne mogu tacno da opisem da li je bol u dojci ili samo grudni kos, ali me desna strana bas dosta probada.
Imam 22 godine.

Unapred zahvalna
sasasa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 12:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Bol u grudima

Post od sasasa »

Bol koji pojacava pri udisaju i izdisaju je porekla zida grudnog kosa, a ne struktura koje su u duplji. Obicno je to zglobni bol - osteohondritis ili Ticov sindrom - upala nekog od zglobova rebara i ili rebarnih hrskavica sa grudnom kosti. Ali valja otici lekaru da se iskljuci neko ozbiljnije oboljenje koje se moze provuci uz slicne simtome (postoje i takve varijante) pogotovo ako bolovi traju duze. Ali ako ste lopatali sneg ovih dana stvar je prilicno sigurna kao ono prvo :)
Sto se tice prvog posta, vazi sve ovo isto... Osim jednog detalja - svaka bezbolna, naglo nastala promuklost, pogotovo kombinovana sa nekim egzoticnim simptomima drugde je odlican razlog za odlazak otorinolaringologu, sto pre, da zlu ne trebalo pregleda grlo, uglavnom je to neki bezazlen problem, ali ovaj obrazac price ide i sa nekim vrlo ozbiljnim stvarima.
Odgovori