Zdravo,
Pre par nedelja mi se pored usta (i sa leve i sa desne strane) pojavilo nešto (da ne objašnjavam sad, otvoriću drugu temu u forumu "Dermatologija" za to) i kako do danas nije nestalo, pre par dana, uz savet sestre koja je farmaceut, krenem da pijem Dovicin, pošto je, kako ona kaže, možda nešto izazvano bakterijama.
Pre 4 dana (petak) u 9 ujutru (pre jela) sam popio prvi od pet Dovicina (jednu kutiju sam kupio, 100mg) i tako sam nastavio do danas. Međutim, juče, nekih pola sata - sat pošto sam popio (treći) Dovicin, počele su da me bole grudi (tačno na sredini) i da osećam mučninu u želucu (ne jaka mučnina). Sestra mi je rekla da je to (mučnina) najverovatnije zato što sam pio Dovicin na prazan stomak. Ok, bol u grudima je prestao juče u toku dana, a mučnina je bila sve blaža i blaža do kraja jučerašnjeg dana.
Danas sam se probudio oko pola 10, doručkovao, i oko 10 popio pretposlednji Dovicin, međutim, posle pola sata opet mi se javio bol u grudima i mučnina. Odlučio sam da prestanem da pijem ovaj lek, jer mi očigledno ne odgovara, ali me zanima da li se nekome to dešavalo i zašto se to dešava? Evo posle dva i po sata posle uzimanja leka bol se lagano smanjuje a mučnina je i dalje tu, ali čini mi se da je malo slabija nego juče, valjda zato što sam jeo pre uzimanja leka.
Napominjem da je ovo prvi put da samoinicijativno (doduše, uz savet farmaceuta) koristim antibiotike, i mislim da prvi put koristim Dovicin (ranije se keva brinula o tome, dok sam bio klinac).
Hvala unapred,
Nemanja
Bol u grudima posle uzimanja antibiotika (Dovicin)
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99