bol u grudim

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
stefan0011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 20, 2007 12:38 pm

bol u grudim

Post od stefan0011 »

oscam bol u grudima prilikom udisaja vazduha punim plucima i prilikom promene polozaja tj. ako lezim i hocu da ustanem. to traje 2 dana
jel zna neko o cemu je rec?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Najcesce je u pitanju bol misica u medjurebarnim prostorima kao posledica fizickog napora ili poznate "promaje na znojavo telo". Drugi cesci uzroci su bol nerava izmedju rebara, usled okostavanja kicme grudnog dela il upale misica medju pleckama, zatim bol plucne maramice zbog nekih starijih priraslica od starijih bronhita ili upala pluca, koje su se malo slepile.

Obzirom da nemate bolove u naporu i da su povezani sa udahom i pokretom, ako nema i drugih dopunskih simptoma, ovo je najverovatnije benigna stvar koja se leci sa malo antireumatika (Diklofenak, Brufen ili slicno), po nekim lekom za opustanje misica uvece pred spavanje (Tetrazepam, Diazepam...) i eventualno lokalnom masazom misica Fastum gelom ili Deep Relief gelom.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
stefan0011
Novi član
Novi član

Post od stefan0011 »

hvala

i ja mislim da je kako si rekao "promaje na znojavo telo" zato sto je poceo i nos da mi "curi"
progoran
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 07, 2004 11:10 pm

Post od progoran »

nije on tvoj drugar da se tako ponasas i bez persiranja odgovaras, ipak je to doktor pa je red i tako da se obratis pozzzz
stefan0011
Novi član
Novi član

Post od stefan0011 »

progoran napisao:nije on tvoj drugar da se tako ponasas i bez persiranja odgovaras, ipak je to doktor pa je red i tako da se obratis pozzzz
jbg moja greska, sada sam video da je covek i meni persirao :roll:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Sve je u redu, moj profesionalni odnos mora da bude takav, ne zameram to ni pacijentima u ordinaciji, da smo Englezi il Amerikanci, ne bi ni imali persiranje :)

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

progoran napisao:nije on tvoj drugar da se tako ponasas i bez persiranja odgovaras, ipak je to doktor pa je red i tako da se obratis pozzzz
A ko si ti da nekome popujes? Nemas ti pojma ko je Dr. Ivica. :lol:
progoran
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 07, 2004 11:10 pm

...

Post od progoran »

a odakle ti znas da nemam pojima ko je dr ivica kada sam licno bio kod njega na pregled prema tome nemoj da nesto pausalno govoris tj pises
Odgovori