BOL, GRČEVI I TRNJENJE LEVE NOGE
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
BOL, GRČEVI I TRNJENJE LEVE NOGE
POČELO JE PRE OTPRILIKE MESEC DANA. BILA SAM U ŠETNJI SA DETETOM, OSETILA SAM NESNOSAN BOL U LEVOJ NOZI, IZNENADA BEZ IKAKVE NAGLE KRETNJE, AKTIVNOSTI. LAGANO SMO ŠETALI. BOL JE BIO VISOKO NA BUTINI, ZAVRTELO MI SE U GLAVI. NISAM MOGLA DA SE POMERIM, NITI DA SEDNEM. TRAJALO JE DESETAK MINUTA I ONDA SAM OSETILA KAKO SE BOL SMANJUJE DOK NIJE IŠČEZAO. POMISLILA SAM DA SAM IPAK NAPRAVILA NEKI POKRET KOJI JE IRITIRAO BOL. MEĐUTIM TO JE POČELO DA SE PONAVLJA, BILO DA SEDIM, SPAVAM ILI ŠETAM- IZNENADA DOĐE I PRESTANE. OBRATILA SAM SE DOKTORKI OPŠTE PRAKSE I REKLA JE DA SAM VEROVATNO ISTEGLA MIŠIĆ I NA TOME SE ZAVRŠILO. ZADNJIH DANA OSEĆAM MNOGO PUTA U TOKU DANA DA MI TA NOGA TRNE. DA LI SAM HIPOHONDRIČNA ILI STVARNO IMAM NEKI PROBLEM I KOME DA SE JAVIM?
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: BOL, GRČEVI I TRNJENJE LEVE NOGE
Opisite malo detaljnije i preciznije vrstu bola koja se javlja i da li se sada javlja uvek na istom mestu ili menja lokaciju!?
Da li se javlja uvek naglo ili postepeno je uvek tu?
Da li se javlja uvek naglo ili postepeno je uvek tu?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Bol se javlja iznenada u vidu grča koji stegne nogu visoko u predelu butine, vrlo je intenzivan, traje nekoliko minuta, nema veze sa aktivnostima, desava se i kad spavam i probudi me, nekad vrlo često u toku dana, a nekada se ne javi po nekoliko dana. Svakodnevno osećam blago "strujanje" kroz nogu koje nije toliko neprijatno. Ne znam da li treba da spomenem da mi se pre nekoliko godina na unutrašnjoj strani butine pojavio mladež koji je malen svega 2-3 mm, ne menja se, isti je od kada se pojavio, ali nešto sve to dovodim u vezu u poslednje vreme. Molim vas recite mi da preterujem i da nemam čime drugim da se bavim.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
U pitanju su najverovatnije grchevi, tj izolovan grc koji zahvati jedan deo butnog misica.
Bitno je da otkrijete sta izaziva grcheve samo u tom delu noge, da li obuca, neka aktivnost, polozaj, poza...
Bitno je da otkrijete sta izaziva grcheve samo u tom delu noge, da li obuca, neka aktivnost, polozaj, poza...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Ja imam problem sa desnom nogom. Posto sam imao povredu vratnog i lumbalnog dela ne znam sta da radim... ZNaci bolovi u desnom butu i trsnjenje je konstantno. A ako ne odmorim nogu posle trnjenja pocinje da pece. Misic Vastus Medialis je popustio i vec je pocela patella (casica) da seta levo desno i da se ostecuje hrskavica... Da li postoji neko drugo resenje ili samo operacija kicme???
Истекијем истежи кичму.