Bol i pečenje u ramenu i lopatici

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
milanad9
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 04, 2003 1:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Bol i pečenje u ramenu i lopatici

Post od milanad9 »

Imam isti problem još od srednje škole, a tome ima već 15 godina. čim desnu ruku koristim u kontinuitetu 1 sat ili duže, a to je uglavnom mnogo duže, počinje da boli, a nakon toga da peče...toliko boli, da ja to osetim kao pečenje, žarenje. Negde na polovini lopatice je kao neki čvor koji se može napipati, a bol se širi prema vratu, duž mišića.Nekad me ruka tj. lopatica toliko zaboli da mi ruka padne, nekontrolisano.
Sada na poslu po ceo dan kucam, ili pišem,radim za računarom..tako da nema pauze.Kod kuće imam 2 male dece , koja su mi stalno u rukama---zbog toga mi ovo sve više smeta jer nemam kad da odmorim ruku.
Posle nekih amateriskih masaža, bude malo lakše, ali nikad nije prošlo na duže vreme, pa da sam ja to mogla da zaboravim.
Molim Vas za savet , da li da krenem sa pregledima ili ozbiljnom masažom ili nešto drugo.
Pozdrav, hvala
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Probajte sa pravilnim profesionalnim masazama, ali neka iz radi fizioterapeut a ne neko ko je zavrshio kurs masaze. Neka vam tada uradi i ispitivanje snage mishica ramenog pojasa pa ako je u pitanju slabost mishica, a najverovatnije je i to u pitanju neka vam se pokazu i vezbe za jachanje mishica.

I kupite deep relief u apoteci i neka vam neko utrlja gel na taj deo koji boli svako veche rped spavanje!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Guevara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 26, 2008 8:31 am

Post od Guevara »

si slikao rame (RTG)?

da nije mozda uratna kiselina povisena (giht)...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Meni se chini da je samo u pitanju neshto sasvim jednostavno!

Hronichan zamor mishica, hronichno povecana kolichina mlechne kiseline u mishicima, i to upravo i daje ovakve simptome, bol koji se oseti naglo i kao da se kida mihchis, kao da pecka, neko akze kao da mu je neko neshto priheftao na ledhima i tu se ukochilo i zavezalo neshto i peche pri pokretu! Mada senzacije pechenja znaju da potichu i od nervnih degeneracija.

Reshenje je odmor, reciprochno vreme odmaranja sa vremenom u kom su mishici pod naporom, terapeutske masaze, puno technosti, ako je osoba pushahch da prrestane sa pushenjem i to je to!

Ako dodje do pojave trnjenje ruku, prstiju, oduzimanja dela ruke, vrata onda je u pitanu neshto sasvim drugo i tad treba posetiti neurologa.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
milanad9
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 04, 2003 1:00 am

Post od milanad9 »

A od čega se javlja povećana količina kiseline u tkivu_
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Od umora!
Mlechna kiselina uz pirogrozdjanu je jedan od krajnjih produkata rada mishica, to se stvara tokom mishicnog rada i oslobadja se u tkivo mishica koje to treba da preda kiseoniku koji bi trebao da dodje preko krvi i koze. Tako da ako je smanjena kolichina kiseoniak u krvi tada ce i nastjati nagomilavanje mlechne kiseline i stvaranja fibromiogelitisa, tj tih loptica kvrzica u mishicima koje bole kad se pritisnu!
Odgovori