Bol u doljnjem desnom delu stomaka

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
piroman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 19, 2006 8:03 am

Bol u doljnjem desnom delu stomaka

Post od piroman »

Ovako, skoro 2 meseca - znači to nije konstantan izraženi bol u donjem desnom delu stomaka, znači prisutna nakad jaca nekad slabija nekad se i ne oseti, naj bolje mi je kada lezim onda skoro da se ni ne oseti, u sagnutom polozaju kada nesto radim i dizem teze stvari osecam veliki pritisak u tome delu.

Bio sam kod doktora opće prakse koji me je pregledao (stomak na dodir nije bolan) pitao me za stolicu koja je uredna, apetit imam odličan ne vidim na sebi nikakve promene koje bi bile uzrokovane tom boli, pitao sam da nije bruh (kila) doktor kaže da je malo previsoko za bruh, prostata nije opet je previsoko, slepo crevo nije da je slepo crevo ne bi se vuklo 2 meseca??? Krvna slika je uredu i mokraća takođe, nemam grseve u stomaku.
Kaže doktor da se tu nalaze samo creva i da ne vidi ništa drugo i da će me to verovatno proći.

Ali ja sam takva osoba kad osetim nešto da mi smeta i da me iritira ja to ne mogu podneti, postajem nervozan i umišljam si svakave stvari.
Poslao me je na Irigografiju, snimanje debelog creva koju mi nisu hteli raditi zato sto nemam nalaze specijalista a i zato što je u tom pregledu uključena velika doza zračenja posto se taj pregled radi na rengenu.

Sada idem na preglede UVZ, Gastroenteorolog i Hirurg.

U međuvremenu ja pitam Vas sta bi to moglo biti?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Kila MOZE da bude, (hernija semilunarne linije, na primer), slepo crevo MOZE da bude (hronicni apendicitis, retrocekalni apendicitis...), moze da bude i lumbalgija koja iradira (rendgen lumbalne kicme?)...

Irigografiju morate uraditi. O ostalim dijagnozama necemo pricati.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
piroman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 19, 2006 8:03 am

Post od piroman »

Hvala na odgovoru.
Odgovori