Pozdrav svima.
Evo, imam jedan problem, pa rek'o da cujem jos neku stranu pre nego sto odem kod lekara.
Radi se o tome da imam bol u desnoj strani grla. Ne boli me na dodir, vec osecam "to" kada savijem glavu i pokusam bradom da dodirnem grudi. Cak ni to nije neki bol, vec pre neka vrsta nelagodnosti i pritiska. To tako traje vec sigurno mesec dana, ako ne i vise. Osim toga, nemam nekih drugih simptoma (ili ih bar ne primeujem) .
Napomenucu jos dve stvari. Pre nekog vremena sam na tom istom mestu imao nesto kao grc...Hteo sam da zevnem i kao da su mi se misici sa desne strane zgrcili i to je bilo vrlo neprijatno.
Druga stvar koju sam hteo da kazem je da ponekad u grlu ( u stvari do sada 2 puta ) imam osecaj kao da me neko nonstop bode prstom. Ranije sam kopao nesto po Internetu i nasao da to moze da bude do zeluca, pa sam pokusao da taj problem resim mislim Ranisanom - i uspelo je. Da li je ovo povezano sa gore opisanim problemom - nemam pojma...
bol na desnoj strani grla
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Sep 06, 2011 9:56 pm
Re: bol na desnoj strani grla
bigmajstor - da li si rijesio problem jer mi se cini da imam isti problem kao ti??? Please help ako jesi.
Posljednjih nekoliko sedmica imam cudan bol na desnoj strani grla koji je gotovo identican tvom opisu. Nije jak ali je svakako nelagodan a sada i zabrinjavajuci.
Ne smeta prilikom gutanja hrane, ali osjetim prilikom gutanja pljuvacke (iako ne jako). Najcudnije je to sto je bol najizrazenija prilikom stezanja vrata (usljed zijevanja, kaslja, a jedno vrijeme ako naglo povisim ton glasa, tj. zagalamim). Bol je intenzivnija u poslijepodnevnim satima nego recimo ujutro, te nije istog intenziteta tj. u odredjenim danima mi se cini da ce problem nestati, da bih sutradan opet osjetio.... Rijetko mi je na toj desnoj strani (odmah pored grkljana) grlo osjetljivo na dodir. Nisam isao jos doktoru jer bol nije jaka te mi ne smeta toliko u svakodnevnici - ali obzirom da sad vec traje poprilicno dugo mislim da cu ici...
Bilo kakva informacija o mogucim uzrocima bi bila itekako umirujuca, te se unaprijed zahvaljujem.
Posljednjih nekoliko sedmica imam cudan bol na desnoj strani grla koji je gotovo identican tvom opisu. Nije jak ali je svakako nelagodan a sada i zabrinjavajuci.
Ne smeta prilikom gutanja hrane, ali osjetim prilikom gutanja pljuvacke (iako ne jako). Najcudnije je to sto je bol najizrazenija prilikom stezanja vrata (usljed zijevanja, kaslja, a jedno vrijeme ako naglo povisim ton glasa, tj. zagalamim). Bol je intenzivnija u poslijepodnevnim satima nego recimo ujutro, te nije istog intenziteta tj. u odredjenim danima mi se cini da ce problem nestati, da bih sutradan opet osjetio.... Rijetko mi je na toj desnoj strani (odmah pored grkljana) grlo osjetljivo na dodir. Nisam isao jos doktoru jer bol nije jaka te mi ne smeta toliko u svakodnevnici - ali obzirom da sad vec traje poprilicno dugo mislim da cu ici...
Bilo kakva informacija o mogucim uzrocima bi bila itekako umirujuca, te se unaprijed zahvaljujem.
Odmah da vam kazem da nisam doktor, ali ove zime je dosta ljudi zakacilo taj neki virus koji se kod svakoga drugacije pokazao, ali uglavnom je sve bolelo grlo i to u dubini pod vratom . Naime ja mislim da je to otecena limfna zlezda kao posledica tog prolaznog virusa. Limfe se jako sporo povlace i nebiste trebali da ih cackate ili napinjete. Najbolje je da odete kod doktora , on ce vas uputiti dalje , pretpostavljam na ORL ili endokrinologu za snimanje stitne zlezde ultra zvukom. U svakom slucaju doktor ce to ipak bolje znati od mene , vas ili interneta. Nervoza dodatno opterecuje grlo tj stitnu , limfne i pljuvacne zlezde zato nemojte preterivati sa strahom i idite doktoru ! 

-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 14, 2015 2:20 pm
Vidim da odavno nema postova na ovoj temi, ali kako imam isti problem kao clanovi koji su pisali davno, ako slucajno neko naleti voljela bih da napise kako je rijesio problem.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 17, 2016 5:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Imam velike probleme sa vratom zamolio bih vas za pomoc,ako je moguce sto pre!Mnogo sam cackao nesto ispod brade,verovatno neke zlezde ne znam ni ja i sada me boli grlo,doduse malo na dole slicni simptomi kao i kod ovih ostalih da li znate kako to da resim?Da li da se obratim lekaru i da li moze on uopste da mi pomogne?
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Тешко да чачкање коже може да изазове проблеме са грлом.