Bol u desnoj saci

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
LawlieN
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2011 10:18 pm

Bol u desnoj saci

Post od LawlieN »

Unazad 3-4 dana sam poceo da osecam bol u desnoj saci . Ruka je hladnija od druge ( nije samo subjektivan osecaj , kad stavim sake jednu u drugu , leva oseca hladno , desna oseca toplo na sebi ),mada je to i ranije bilo tako , ali mozda je bitna informacija :) Bol se krece izmedju zgloba-palca-kaziprsta , i ponekad predje na sredinu dlana .

Ne boli po celi dan ,ima pauze , i nije prevelikog inteziteta ,ali pocinje da me ometa , otezava drzanje olovke i kontrolu misa na kompjuteru ,npr . Stavljanje ruke pod topli mlaz vode stvara momentalno olaksanje .

Slicnu vrstu bola bih osetio i ranije kada bih recimo , naglo zamahnuo rukom celom duzinom ( pokret u stilu bacanja kamena , npr ) ,ali ne bi trajao duze od 30 sekundi .

25 godina , nikad nisam imao povredu fizicke prirode desne sake ,niti sam obavljao neki veci fizicki rad sa njom u skorije vreme .

Sudeci po internet pretrazi , najvise sam povezao sa karpalnim kanalom , ali eto , da vidim jos neko misljenje :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Bol u desnoj saci

Post od aaaca »

Сужени карпални канал не може да изазива хладну шаку већ само смањени осећај и утрнутост шаке, прстију...

Ја бих на твом месту одмах отишао код кардиолога. Нешто ми је осталу у сећању да се ради о нечем озбиљном када се јави такав симптом али не могу да се тачно сетим. Због тога ти саветујем што пре код кардиолога, а ако је ту све у реду онда даље. Можда би најбоље било да урадиш ергометрију али не на бициклу већ на покретној траци.
Odgovori