Blaga hipertenzija???

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Blaga hipertenzija???

Post od aa_aca »

Драги goran964,
нисам ја искључив. Искључив је онај који не дозвољава да се примени потпуно нешкодљив третман који траје само неколико дана и после чега се може видети има ли потребе за даљим анализама, а особа о којој се ради већ је била по разним лекарима који ништа нису нашли. Дакле? Ко је искључив? Или се овде ради о енормној количини ега који не дозвољава да се нађе једноставно решење после већ урађених силних анализа (УЗ, ЦТ, .......) после којих су неки стручњаци испали незналице?!

А drbgd је рекао "osoba koja ti je pre mene odgovorila nije lekar, i ni jedna konstatacija i sugestija koje ti je dao nije ispravna." Да ли ја на то треба да кажем нешто као "Он је лекар; пазите и отворите четворе очи."?

Око магнета нема потребе да разговарамо јер то није тема. Осим тога смешно је говорити да је употреба сталних магнета у повоју када се користи већ вековима. Проблем је што је много јефтина и неисплатива.

Ако ја овде рекламирам себе, реци ми какве користи од тога имам?
goran964
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 10, 2013 9:03 am

Post od goran964 »

Dobro....evo ovako:
savetovao si osobi koja ima nedefinisan bol u glavi i koja se žali na čestu dezorjentisanost da radi tvoje vežbe.Super,počeo je,zbog bolje prokrvavljenosti njemu je bolje.Ništa epohalno,zar ne?A šta da radimo ako je taj bol simptom početka stvaranja aneurizme krvnog suda u mozgu?!Usled pojačanog krvotoka i pritiska u krvnim sudovima ona će eksplodirati i u najboljem slučaju šlogiraćemo ga.
Upotreba magneta je prisutna u fizikalnoj terapiji gde se zna šta i kako i gde a šira upotreba je nastala u Rusiji i to od par doktora a odnosi se na izvlačenje stranih tela tamo gde je operativni zahvat kontraindikovan.A ti jednostavno kažeš,nađite!?
dalje ne bi stobom polemisao zaista...pozz
Nemanja987
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 10, 2013 5:22 pm

Post od Nemanja987 »

Ljudi hvala Vama na savjetima i prijedlozima, zanima me jos misljenje doktora, jer sto se tice nalaza , ne znam da ima neka pretraga koju nisam uradio???

Nije mi bio cilj posta da nekog prozovem pa da se prepirete, svako ima drugaciji pristup problemu i to je ok, jer da svi gledam iz iste perspektive onda nema napredovanja u odredjenoj oblasti, zar ne?

I opet Hvala Vam na sugestijama koje ste mi uputili, i jos trazim misljenje nekog doktora.

Lijep pozdrav!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

drbgd napisao:@Nemanja987,
ovako stoje stvari, osoba koja ti je pre mene odgovorila nije lekar, i ni jedna konstatacija i sugestija koje ti je dao nije ispravna.
dakle, ti imas blagu hipertenziju (ili I stepena), a ne "mnogo tesku zbog godina", jer tezinu hipertenzije odredjuje vrednost izmerenog pritiska a ne godine starosti - one su dodatni faktor koji se uzima u obzir, i koji je znacajan jer u razlicitom zivotnom dobu, hipertenzija moze imati razlicitu etiologiju i prema tome i razlicitu terapiju. blagu hipertenziju ne treba zanemariti, jer kako prolaze godine, njen uticaj na srce i krvne sudove postaje sve vise nepovoljan.
dalje, mislim da je izlisno govoriti o tome da spazam muskulature ramenog pojasa ne izaziva hipertenziju.
nije lose dijagnostiku i ponoviti, pre svega mislim na holter krvnog pritiska.
CT aortografija je u ovom slucaju bila nepotrebna.
moj savet je da nakon ove kardiloske evaluacije koju si imao, potrazis uput za utvrdjivanje eventualnih endokrinoslokih uzroka hipertenzije, u BG se time bave na klinici za endokrinologiju KCS.
Kolega je bio vise nego detaljan kada Vam je odgovarao!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

goran964 napisao:Dobro....evo ovako:
savetovao si osobi koja ima nedefinisan bol u glavi i koja se žali na čestu dezorjentisanost da radi tvoje vežbe.Super,počeo je,zbog bolje prokrvavljenosti njemu je bolje.Ništa epohalno,zar ne?A šta da radimo ako je taj bol simptom početka stvaranja aneurizme krvnog suda u mozgu?!Usled pojačanog krvotoka i pritiska u krvnim sudovima ona će eksplodirati i u najboljem slučaju šlogiraćemo ga........
Човече, да ли си прочитао да је дечко већ био код лекара и лежао у болници? Ало!!! Ало!!!! Ништа му нису нашли!!! Ало веза!!!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Nemanja987 napisao:Ljudi hvala Vama na savjetima i prijedlozima, zanima me jos misljenje doktora, jer sto se tice nalaza , ne znam da ima neka pretraga koju nisam uradio???........
Има много претрага које ниси урадио, али ако тако наставиш - нема краја. Видиш како се овде "лекари" лепо слажу међусобно. Таквих је више од 80%. Треба пронаћи оне преостале вредне сваке похвале. Почни да правилно радиш ону вежбу коју сам ти препоручио. Ако ти не буде боље за десет дана, пошаљи ми своје налазе преко емаил-а. Видећу шта могу да урадим. Знам неке одличне лекаре.
Nemanja987
Novi član
Novi član

Post od Nemanja987 »

@ aa_aca Koji Vam je email??
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Nemanja987 napisao:@ aa_aca Koji Vam je email??
Имаш га у мом профилу.

Да ли си радио вежбе?
Nemanja987
Novi član
Novi član

Post od Nemanja987 »

Jesam radio nije bilo promjena, ne mogu da vam nadjem email na profilu?

Mozete li mi poslati u poruci?

pozdrav
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Емаил је под Yahoo месинџером. Можеш и преко контакта мог сајта чија адреса је такође у профилу.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

У фирми је ових дана лудница због празника, тако да консултације морам да померим за неки други дан.

Колико сам видео, гледајући налазе, ти си потпуно здрав. И даље сматрам да је код тебе проблем у мишићима раменог појаса и/или кичми.

Волео бих када би могли уживо да поразговарамо. Чујемо се.
Odgovori