Biti ili ne biti?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
dajana007
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 12, 2007 4:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Biti ili ne biti?

Post od dajana007 »

Molim vas da mi iskazete vase misljenje!Vukovac sam,za sobom imam mnogo takmicenja i diploma,i prijemni polazem za 6 dana.U velikoj sam dilemi,jer ne mogu da se odlucim koju skolu da upisem-medicinsku,ili gimnaziju? Kasnije zelim ici na medicinski fakultet,i jednoga dana biti endokrinolog.
Hvala :D
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ja sam na medicinu otisao iz gimnazije, ali mislim da je bolje ici u srednju medicinsku. Kolege koje su studirale sa nama, a koje su dosle iz srednje medicinske, bile su mnogo spremnije i lakse su proslli kroz prvu i drugu godinu. Tada je program za prijemne i program ispita bio drugaciji, ali ako sam dobro razumeo, kakav je sad program, jos je vise razloga da se do medicinskog fakulteta "putuje" preko medicinske skole.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
tartufa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 7:12 pm

Post od tartufa »

Ja sam upisala Medicinski fakultet nakon gimnazije. Mislim da gimnazija pruža šire obrazovanje( uz dužno poštovanje med. tehničarima, laborantima i rentgen tehničarima). Drugi razlog, možda i značajniji je taj što ćeš možda u međuvremenu, za četiri godine, promeniti mišljenje u vezi studija medicine i upisati neki perspektivniji fakultet.Pozz

P.S. Na studijama smo imali par profesora koji su nepogrešivo pravili razliku( a da nisu unapred znali) ko dolazi iz gimnazije a ko iz medicinske...
Naravno, odluka je tvoja.
medi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 9:44 pm

Post od medi »

Svakako gimnazija!
etro
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 11:09 pm

Post od etro »

Mislim da srednja medicinska ne pruza dovoljno obrazovanja ni za polaganje prijemnog ispita.
Ja sam zavrsila gimnaziju i bez problema polozila prijemni za medicinu dok je dosta mojih prijatelja iz medicinske ostalo daleko ispod crte.
I verujte mi da nijedan student iz moje grupe koji je dosao iz srednje medicinske nije upisao II godinu.......znaci njima su ispiti iz I godine tipa hemija, biologija i anatomija bile nocne more.

Konkurencija za upis je izuzetno jaka i tesko ce se neko iz srednje medicinske izboriti sa takvom konkurencijom.

I zato glasam za gimnaziju-prirodno matematicki smer!
bokidoki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 2:29 pm

Post od bokidoki »

Evo neko moje iskustvo... Ako upišeš gimnaziju (prirodni smer) na fakultetu ćeš morati malo više da se potrudiš oko stručnih ispita, dok će ti hemija, fizika i sl. ići lakše, i obrnuto, ako upišeš medicinsku školu na fakultetu će ti lakše ići stručni ispiti.

Neko je rekao da gimnazija pruža šire obrazovanje, to je tačno, dok ti medicinska škola pruža užu struku, imaj i to na umu.

Svašta može da se desi za četiri godine, ne može niko to da predvidi. Razmisli šta želiš da učiš sledeće četiri godine i gde želiš da budeš posle toga. Ali znaj, šta god upisao, ako nastaviš dobro da učiš kao do sad, nećeš imati problema na fakultetu.

Srećno!
dalton
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 06, 2007 7:05 pm

Post od dalton »

dakle gimnazija, bez obzira sta mislis da studiras ako zaista hoces da studiras...

ako si raspolozan da radis posle srednje skole onda strucna srednja skola tipa medicinska ili ...

nek ti se zelje ostvare!!!
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Po meni prvo : nije svaka gimnazija ista ( što se tiče šireg znanja) Par ljudi koje lično poznajem (su profesori i asistenti ) hvataju se za glavu kad im se pojave iz ''pojedinih'' gimnazija.Ni gimnazije nisu što su nekad bile - definitivno :lol:
Drugo: niko ne može 100% znati kako ga život vodi naredne 4 godine,svi imaju jaku želju i šta ako negde zaškripi, sa gimnazijom ........ne znam baš koliko možeš.A opet sa stručnom školom(konkretno medicinskom u tvom slučaju),možeš bar ''neku diplomu'' da imaš u rukama,pa posle lagano.
Treće :U koju god školu išla ,ako se za prijemni dobro spremiš i pri tom imaš dobar uspeh u srednjoj............ZA TEBE NEMA BRIGE.

MOJE MIŠLJENJE:
A po meni sada u ovakvim vremenima :evil: ,bolje ići u neku laku školu ( bilo gimnazija,bilo stručna) i nabijati prosek,lagano bez mnogo muke(jer te to čeka na fakultetu :lol: ),dobro i kvalitetno se spremati za fakultet koji te interesuje i to je to.
Odgovori