Biorezonantni skener

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Vazduhoplovac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 01, 2007 11:16 am

Biorezonantni skener

Post od Vazduhoplovac »

Može li mi neko reći nešto više o Biorezonantnom skeneru, da li to zaista vredi ili je u pitanju samo još jedna šarena laža da se zaradi novac.

Pozdrav!
informacija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 19, 2007 1:18 am

Laža

Post od informacija »

Bio sam na tom skeneru pre 6-7 meseci. Usluga je otprilike oko 100 evra. Radi neka privatna ordinacija u Beogradu. Pitao sam ih otvoreno koliko su pouzdani i odgovorili su da rade godinama i da nikada niko nije imao primedbe. Medjutim, ja imam primedbu i to ogromnu. Toliko veliku da bi im momentalno oduzeo licencu za rad. Naime, ja sam na tom pregledu prošao bez većih problema, ali ja sam i išao na kontrolni pregled, međutim, moj poznanik je imao problema sa sistemom za varenje pa je hteo da vidi o cemu je rec. Trazio je telefon te odinacije i ja sam mu obezbedio pregled. Tada su mu oni bioskenerom utvrdili da ima neke gljivice u zelucu i dali mu neke lekove koje je on pio 3 meseca ili tako nešto... ali posto tegobe nisu prestale išao je na neke druge preglede i analize. Pre mesec dana utvrdjeno je da ima maligni tumor na debelom crevu koji je veličine čovečije glave!!! hitno je operisan u Kliničkom i sada je već dobio hemijsku terapiju. Pošto je vrlo mlad, lekari strepe za prognozu.... Eto, taj biorezonantni skener nije video toliku tumorčinu, a šta je onda koji k.. mogao da vidi?!?!?!?! Sačuvaj novac za neku bolju analizu, a te šarene laže zaboravi.
dr.koki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Sep 10, 2007 1:59 am

Post od dr.koki »

Ja mislim da je to glupost. Slusajte sad ovo, preuzeto sa sajta AS medicus gde navodno postoji taj skener.

Za svakog pacijenta može da se testira određeni lek koji postoji u memoriji aparature, ili koji pacijent sam donese da bi se utvrdilo da li taj lek povoljno deluje na oboljenje pacijenta, da li je bez efekta ili deluje negativno.

Ovaj sistem, takođe može da odredi kvalitativno krvnu sliku i biohemijske promene bez uzimanja krvi.

Postoje tolika klinicka ispitivanja lekova a oni jednim skenerom mogu da utvrde da li valja ili ne valja. A milijarde dolara se trose, dnevno, sirom sveta samo da se odredi da li neki lek funkcionise bolje ili gore u odnosu na drugi.
Kako je moguce uraditi analizu krvi bez uzimanja krvi, to je ziva glupost, to bi bila revolucija u medicini.

Opet sa njihovog sajta:

- univerzalna dijagnostika koja zamenjuje više specijalista i laboratorijskih analiza
- komforna, bezbolna, bez štetnih zračenja
- nema posebnih priprema
- u roku od jednog sata obavlja se kompletan pregled celog organizma
- upotrebljiva za sve uzraste, decu od 7 godina naviše i trudnice
- otkriva oboljenja svih organa i sistema
- testira alergene
- otkriva prisustvo bakterija, virusa, parazita
- kompjuterski izbor najbolje terapije za pacijenta (lekovi, biorezonantna terapija, homeopatija, biljni preparati)
- kontrola rezultata terapijskog delovanja

Pa daj da zatvorimo sve bolnice i unistime sve CT skenere i MRI i Rentgene i laboratorije i samo da postavimo ove skenere kao telefonske govornice. Mislim godisnje bolnice trose milijarde za nove uredjaje i plate lekara a vidi nisu znali da sve to mogu da zamene jednim skenerom.
Disclaimer: Dr sa .(tackom) u mom potpisu ne znaci da sam dr medicine. Ja sam samo student medicine i odgovaram samo na pitanja u koja se razumem.
informacija
Stalni član
Stalni  član

Post od informacija »

Ja nisam hteo da preciziram o kojoj je ordinaciji reč, ali - da - to je ta ordinacija.
Vazduhoplovac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 01, 2007 11:16 am

Post od Vazduhoplovac »

Da, toga sam se i plašio, zaista je idiotski da aparat koji navodno vidi bakterije ne vidi toliki tumor. Mada sam se ponadao da nije prevara kad sam video da tu ipak rade lekari sa priznatih klinika. Baš bez veze. U svakom slučaju hvala na informacijama.
Veliki pozdrav!
nothingman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 11, 2007 10:48 pm

Post od nothingman »

Pozdrav svima,imam 25god...Javljam se kao neko ko je bio u doticnoj poliklinici i mogu da kazem sve najgore o istoj.Navodno u pitanju je neki instrument koji je poreklom iz Rusije i navodno je vrlo uspesan i dobio je neke nagrade.Posto sam osoba koja voli da se informise dosta putem interneta tako sam i u ovom slucaju posegao za pretragom i za divno cudo nigde ali apsolutno nigde nisam nasao nista o biorezonantnom skeneru sto me je vec u pocetku navelo na skepticizam...ali kako sam bio u muci i beznadju covek bi svasta uradio da bi se izlecio a upravo je tu najveca greska...Lekari su navodno sa VMA mada danas iskreno svako moze da se predstavi da je radio tu i tu,verovatno racunaju nece niko da proverava ili su ko zna pod kojim okolnostima napustili to isto radno mesto,u ovom slucaju VMA...
Pre odlaska na skener receno mi je kako je on izuzetno uspesan i kako postavlja jako dobru dijagnozu (do tada nisam znao sta mi je)..inace sam skener izgleda kao igracka bukvalno receno i kao vid tehnologije koji datira iz '41 god....
Receno mi je da se ne brinem (jel vam ovo poznato) i da ce mi sve biti dostupno jer sve tajne organizama su ovim cudom dostupne....
Cisto i da napomenem da je lekar koji vrsi taj pregled nista drugo do obican neuro-psihijatar....
Pregled je prosao tako sto mi je receno da imam predispozicije za obolenje stitne zlezde,da se vide bolovi u glavi koje sam inace imao i da je to to....ostalo je sve navodno super...ja sam se inace bio zalio na jake glavobolje i na zujanje u usima (Tinnitus)....Prepisao mi je mikrorezonantnu terapiju (terapija magnetnim zaracenjem,navodno sve leci...haha kakav crtani film)) i rekao da ce ona savrseno da deluje na mene i kako oni imaju mnogo iskustva..terapija traje skoro 2 nedelje i navodno posle nje treba da osetim znacajno poboljsanje...
Sama terapija kosta 200eur sto nije uopste malo i svako ko se nadje u beznadju ne gleda na novac toliko...
Proslo je 2 nedelje a ja sam imao i dalje iste simptome ne osetivsi nikakvo poboljsanje cak sta vise osetio sam pogorsanje koje se ispoljilo u pojavljivanju temperature od 40C kao i jakih bolova u predelu bubrega i kitchme koje do tada nisam imao...
Njihov odgovor je bio na to da se organizam navodno "budi" i shodno tome se javljaju te neke kontra-reakcije i pogadjate ----------- (dopuniti) resenje: (sve ce biti OK!)
Vreme je i dalje odmicalo a meni nije bilo pomoci....besan i izfrustriran nazvao sam lekara rekavsi mu da nema boljitka kod mene i da zahtevam povracaj novca iz razloga sto sam dobio garancije ne samo od njega vec i od par sestara koje tamo rade i kazu da su im iskustva odlicna....On je naravno rekao na sve to kako ne moze da mi vrati novac i da,pazite sada "Ne moze odmah da deluje terapija eventualno mozete da odradite novu seansu..." i naravno da platim dodatnih 200eur...na sta sam ja poludeo skroz i poceo da se derem,zapretio mu,seo u kola i zaputio se u pravcu poliklinike...
Najpre su se razmisljali da li da me puste (za to vreme ovaj lekar je verovatno otisao negde da se sakrije)...Sestra koja je inace vodila terapiju svaki dan me pitala Ko sam i sta sam???!!! I receno mi je kako sam i pretpostavio,da je doktor morao da ode i da ce biti tu kasnije ali ne mogu da preciziraju vreme...Poludeo sam...
Pokusavao sam da se priberem i nekako uspeo...bes je ocigledno bio vidljiv na mom licu....
Posle svega...sam sam kriv sto sam bio naivan...nista nisam mogao da uradim na kraju sem da mu razbijem glavu ili nesto a time nista ne bih dobio....tako sam ostao bez novca i bez izlecenja i ovom prilikom bih upozorio ljude da ni u ludilu ne kroce kod tih preveranata jer ce zazaliti tesko...
Nakon naknadnih ispitivanja dijagnostikovana mi je Menierova bolest sa kojom se dan danas borim i za koju nema leka ali na svu srecu nije opasna po zivot ali ume da vam ga jako zagorcha....pozdrav svima i da vas sluzi zdravlje...
Poslednja izmena od nothingman u Uto Sep 11, 2007 11:24 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
nothingman
Novi član
Novi član

Post od nothingman »

....
Poslednja izmena od nothingman u Uto Sep 11, 2007 11:20 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
nothingman
Novi član
Novi član

Post od nothingman »

...
Poslednja izmena od nothingman u Uto Sep 11, 2007 11:19 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
nothingman
Novi član
Novi član

Post od nothingman »

..
dr.koki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Sep 10, 2007 1:59 am

Post od dr.koki »

Pre neku godinu jednoj mojoj poznanici dijagnostikuju rak dojke(Da ne ulazim u strucne termine). Ona naravno se operise ali odbije hemio i radio jer je neka njena komsika ubedila da su to otrovi i da samo rusi mogu da je izlece i da joj otkriju sta je. Ode ona u rusiju na biorezonantni skener i ponese sve sto je imala od papira, oni naravno prepisu sa tih papira za tumor a onda jos pronadju po neku glupost sa svakom celijom u njenom telu. Jbt kao da su je stavili pod elektronski mikroskop. Naplate joj oni za to i upute je da moze u BGD kod nekog njihovog strucnjaka da nastavi sa rezonantnom terapijom. Uz to joj izdaju i celu knjigu odstampanu, kao sta njoj sve ne valja, odstampana na polu pismenom engleskom. U toj knjizi joj stoji i da ne ide na hemio i radioterapiju jer je "specijalan biorezonantni skener" otkrio da to nece da deluje na nju. Ali u svemu tome pisu i neki homeopatski lekovi i neke alternativne medicine, akunpunktura, sto vise masaza nekih. Ona nastavi to sve ovde(ispuca gomilu para) i uvali mi da joj prevedem sve iz onoga. Ja sam se slogirao, pa ono je suprotno svoj medicinskoj logici. Masaza kod tumora, njoj su postoperativni oziljak masirali i celo telo, to je verovatno pomoglo u rasejavanju tumora. Da ne duzim pricu, molio sam je da zajebe to, ona je rekla da su rusi najpametniji i sad je pokojna.
Drugi slucaj:
Drugarica moja imala problema sa menstruacijama, kilazom i glavoboljama. Otisla u BGD na "specijalni ruski biorezonantni skener", kliniku sam vec pomenuo u prethodnim postovima. Njoj pronadju isto problem sa svakom celijom u telu. Naravno lecila se ona na alternativne nacine ali nista nije pomoglo. Dok je ja skoro nisam ubedio da uradi MRI gave i biohemiju krvi(hormone). Devojka je imala obicnu hipertireozu i nenormalno povecane sinuse. Hipertireoza i menstruacije su resene u roku od mesec dana a za sinuse ce da vidimo. Eto koliko je tacan taj skener.
Disclaimer: Dr sa .(tackom) u mom potpisu ne znaci da sam dr medicine. Ja sam samo student medicine i odgovaram samo na pitanja u koja se razumem.
informacija
Stalni član
Stalni  član

Post od informacija »

Koliko vidim, ja sa iskustvom o toj ordinaciji nisam jedini. Kako je mogućno da oni onda i dalje rade, varaju ljude, uzimaju im novac, što jeste strašno, ali je najveći užas zapravo to što ljudima govore da nisu bolesni, a onda ti isti ljudi umiru od karcinoma....Užas.
nothingman
Novi član
Novi član

Post od nothingman »

Sva sreca pa se ja nisam zadrzao na njihovoj idiotskoj dijagnozi vec odradio i razna druga ispitivanja,MRI itd....
Cak sam imao i zelju da tom mamlazu i razbijem kola koliko me je iznervirao...ko sve danas radi...strasno
informacija
Stalni član
Stalni  član

Post od informacija »

A tačno sam znao da je taj lekar neki šarlatan... jer ko je još video da normalan čovek farba brkove... ako mu se ne dopada to što eventualno sede ili štaveć, obrije ih... ALi ipak, najvažnije je da ljudi koji hoće da idu na taj skener obavezno urade i neke kontrolne preglede na drugom mestu, jer njima se zaista ne sme verovati.....!!!!!!!!!!!!!!
dr igor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 29, 2010 1:13 pm

Re: Biorezonantni skener

Post od dr igor »

Mislim da su ovi postovi zlonamermi i neistiniti.Da neko ima u stomaku tumor velicine covecije glave ne bi mu trebao pregled ni na jednom skeneru.To moze da se otkrije i inspekcijom i palpacijom.Ja sam se pregledao na biorezonantnom skeneru na preporuku prijatelja kome su otkrili da ima tumor debelog creva u pocetnoj fazi i time mu spasili zivot.Meni su otkrili da imam cir na zelucu i jos par stvari.Sto se tice bakterija i parazita pregled je tacan meni su nasli candidu i helikobakter pilori. Posle pregleda isao sam na mikrorezonantnu terapiju 12 dana i sada vise nemam tegobe.Mogu samo da kazem da sam ja prezadovoljan i uslugom i strucnoscu lekara,a dr.kokiju i ostalima mogu samo da porucim da svoje bajke pricaju na drugim forumima,gde se ljudi ne bave ozbiljnim medicinskim temama.
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Biorezonantni skener

Post od peniko »

A da nije Dr. Igor neko ko mozda radi u toj klinici??? I to mozda bas onaj dr. sto farba mustace :lol: :lol: :lol:
Cogito ergo doleo....
Odgovori