Bio jednom grad po imenu Alopat...

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

krivko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 01, 2007 4:25 pm

Post od krivko »

ovaj tekst bi svako trebao da procita
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Vas nekoliko koji ovde zagadjujete sredinu svojim baljezgarijama, najbolje bi bilo da se lepo pojavite na nekom buducem sastanku lekara, eto, iako i niste lekari, prijavite "rad', u jesen imate, na primer, u Beogradu Konferenciju lekara opste medicine, imate sansu da pred nas 2-3 hijade lekara izadjete glavom i bradom, pa onda ako vas nije sramota, posle jedno dva dana pazljivog slusanja PRAVE nauke, ako imate volju, probajte treceg dana da tako pametujete. Nije strasno, na toj konferenciji nema psihijatara, pa Vam niko nece postaviti nikakvu dijagnozu zbog koje bi imali posledice.

Ovaj avatar na engleskom, sa lekarom i natpisom "Zaustavi me pre nego sto te ubijem" je nesto najdrskije sto covek moze da postavi na forumu na kome, ocigledno, administrator bas i ne radi svoj posao.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Vrlo, vrlo domisljato i poucno. Svaka cast. Da nam je vise takvih "cudaka" kao sto ste Vi. Pozz
:) :) :)
Korisnikov avatar
cikatoma
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 12:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od cikatoma »

ovo sam trebao odmah da uradim, ali nisam... ova clanak je napisao Mike Adams - the Health Ranger, a ja sam ga samo preveo http://www.naturalnews.com/008674.html . Sve je njegova zasluga.

Inace, sve ovo sto pisem nisam ja izmislio, vec samo prenosim tudja iskustva i znanja. Vecina tih iskustava su od doktora medicine koji su uvideli besmislenost sistema, kao i korupciju "savremene" medicine.

Istrazivanja koja farmaceutska industrija sprovodi su samo da se vidi jesu li dve doze jednog otrova bolje od tri doze drugog otrova.

"We have a multi-billion dollar industry that is killing people, right and left, just for financial gain. Their idea of research is to see wether two doses of this poison is better than three doses of that poison." Glenn A. Warner, M.D. http://whale.to/a/cancer_c.html (na dnu stranice)

Prema tome, ja sam samo glasnik- "Don't shoot the messanger"
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Odlicno, pronasli ste par laprdala koji se ne ustezu da lupetaju. Jos sad proverite da li im Canadian Medical Society nije uskratila licence za rad i proverite kako onda oni lece i drze se kriterijuma dobre klinicke prakse.

Hocete li da pronadjemo na internetu sajtove na kojima tvrde da je zamljina kugla suplja, da je Obama djavo, da rec "Srbi" znaci "sluge", da je su Hitler i Elvis zivi?... Nije problem, mozemo tako do besvesti. Ali takve licne perverzije bi trebalo da izivljavate na drugim mestima, a ne na sajtu na kome lekari pokusavaju da pomognu bolesnima i ljudi se trezveno savetuju i razgovaraju o ozbiljnim temama koje zahtevaju ozbiljne ljude i ozbiljna resenja.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Dr Ivice, zamolio bih Vas da mi nesto prokomentarisete. Ovo pisem iz ugla "obicnog" coveka, tj. nemedicinara.
S vremena na vreme se pojavi neka vest o leku za neku bolest kako taj lek obecava naucnici su na dobrom putu itd. ali fali jos koja godina da bi usao u upotrebu. Naravno posle se ne cuje nista o tome. Skoro se i zaboravi.
Onda kada dodje dan za borbu protiv neke bolesti (ti "dani" su tema za sebe pa ih necu komentarisati) kada nam se saopste statisticki podaci kako je broj obolelih i umrlih od bolesti sve veci.
Sta ljudi mogu da misle o ovome? Da ce biti sve vise bolesnih i da ce doci dan kada cemo se radjati sa bolestima?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Postovani,

Najpre o "danima borbe protiv...". I ja sam protiv toga svim svojim bicem, smatram to reklamnim kampanjama kojima politicari i svi odgovorni sebi samo smiruju savest, namaknu poene za godisnje izvestaje, a realna korist je nikakva.

Vesti koje pompezno objavlju uspehe medicine i senzacionalisticki najavljuju "kraj muka obolelima od toga i toga" su neozbiljne i sluze za razbibrigu onima koji veruju zutoj stampi.

Na zalost, bice sve vise bolesnih. Ima nekoliko razloga, izmedju ostalog i zato sto nas ima sve vise, prirodu smo u potpunosti zatrovali, virusi mutiraju kao ludi, medjunarodni saobracaj omogucava da se bolesti i njihovi izazivaci prenose i u roku od par dna preko celog sveta, nepotrebno lecenje smanjuje imunitet ljudi, jaca rezistenciju mikroba i trosi novac potrebniji na drugim mestima, hranimo se nezdravo, pijemo, pusimo, sedimo, vosimo se umesto da hodamo, ogroman broj ljudi zivi u gustim urbanim sredinama koje su potpuno nezdrave, ne samo zbog agadjenog vazduha, nego i zbog buke, vibracija, stresa...

Nece se vise vratiti vremena pastoralnih idila, na zalost.
ticino
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2011 4:14 pm

Re: Bio jednom grad po imenu Alopat...

Post od ticino »

Dr Ivice, i sami spominjete da smo prirodu zatrovali. Zar nije logicno onda da se prirodi vratimo kako bismo ponovo uspostavili neku ravnotezu? Ne razumem zustru reakciju na tekst, ja to vidim samo kao prikaz jednog bolesnog sistema koji se sa slicnim simptomima javlja u svim oblastima danasnjice, a vuce ga moc. Malo je neprijatno kada procitate tekst i slozite se sa njim a onda vas par postova posle neko direktno izvredja i svrsta u drsku grupu "laprdala" zbog toga. Mozda ja gresim, ali zajednicka diskusija treba da nas motivise da preispitamo svoje stavove ili ih ucvrstimo, saznamo argumente obeju strana.
Odgovori