Beta blokatori problem

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
chester44
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 29, 2011 3:51 pm

Beta blokatori problem

Post od chester44 »

Zbog ubrznog rada i preskakanja srca pijem Concor cor 2.5 mg vec 3 godine, dozu 2.5 mg dnevno. Zanima me da li je tacno da propratni efekti tog leka mogu biti erektivna disfunkcija i losija cirkulacija u nogama, jer mi se cini da sam ih vec iskusio?? I na koji bih lek bih mogao da predjem najpre iz ove grupe?? hvala ako neko ima odgovor
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Beta blokatori problem

Post od drbgd »

jeste, concor izaziva impotenciju

koji je uzrok tahikardije?
gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

Post od gogi999 »

A sad ja....pijem Propranolol 1/4 ujutro zbog tahikardije koja se javlja bas u periodu izmedju 9 i 11 ujutro.Radila sam sve analize ,holter,UZ EKG,traku(pre dve godine)i sve je (uglavnom)u redu.Pre dve godien dr nije prepisao nista sem Bromazepama(povremeno)jer mi od njega prodje veoma brzo.Pre dva meseca drugi dr je zbog navikavanja na Bromazepam predlozio da stalno pijem Propranolol 1/2 ujutro a uvece 1/4.Medjutim,ja inace u drugo doba dana imam nizi puls a uz terapiju on nekad bude i 52-53.Ujutro krene sve normalno a onda ,posle dorucka pocne uznemirenje i lupanje srca (nekad oko 100 ,nekad i 115) koje prodje posle Propranolola 1/4 (cak i manje od toga) ili od 1/4 Bromazepama od 3mg(sto je takodje nista).
Sad me zanima,jel betablokator prava terapija i moze li vremenom(ako nije)izazvati nesto gore nego Bromazepam?
Mozda je pitanje smesno ali ja zaista ne znam (a i lekar)uzrok mog stanja,tacnije pojave tahikardije.To mi u veliko onemogucava aktivnosti,kvari kvalitet zivota.Imam 46.godina i jako sam senzibilna osoba.
Cula sam da Propranolol izaziva depresiju a i steti onima koji imaju problem s hronicnim kasljem.
Hvala.
chester44
Novi član
Novi član

Post od chester44 »

Uzrok pulsa i preskoka nije mi recen tacno ali mislim da je doktor u nalazu napisao prolaps srcanog zaliska. U svakom slucaju zanima me koji drugi beta blokator mogu da koristim a da ne izaziva impotenciju i sl?
Benigna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 04, 2011 12:38 pm

Post od Benigna »

pitajte Dr za nebilet/nebivolol/ bloker koji bi trebalo da Vas postedi impotencije...
gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

Post od gogi999 »

Zar nije prolaps uzrok "preskoka" a ne ubrzanog rada?ja takodje imam prolaps MR 1+ i kao sto rekoh pijem Propranolol.Medjutim,niko mi ne rece koji su nezeljeni efekti?
chester44
Novi član
Novi član

Post od chester44 »

gogi999 napisao:Zar nije prolaps uzrok "preskoka" a ne ubrzanog rada?ja takodje imam prolaps MR 1+ i kao sto rekoh pijem Propranolol.Medjutim,niko mi ne rece koji su nezeljeni efekti?
ne znam, znam samo da imam i povecan puls i preskoke uscestale kada ne pijem lek. propranolol je stariji lek ali videcu da pitam da se prebacim na njega ako nema propratne mnogo lose efekte
Odgovori