Dragi doktore Ivice
Bolujem od aksioznog poremecaja.Moj problem je slijedeci , posto planiram trudnocu za ( 3-4 mjesece ) inreresuje me da li se tablete Bensendin mogu uzimati u toku cijele trudnoce( ovdje mislim na svih 9 mjeseci trudnoce).
Da li postoje kakve poslijedice po bebu ,kada je u pitanju ovaj lijek?
I, da li doktor opste prakse moze da propise ove tablete ?
Unaprijed zahvalna na odgovoru
srdacan pozdrav[color=black][/color]
Bensendin tablete i trudnoca
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Tablete Bensedina lekar opste prakse moze da prepise ali ako je pametan to nece uciniti bez da mu to sugerise kolega psihijatar u Vasem slucaju. O tome kako treba da se lecite i sta je dozvoljeno a sta ne i u kojim dozama i na koji nacin morate razgovarati sa psihijatrom koji Vas leci od anksioznosti i depresije ili cega god da Vas leci: jedino on moze d aproceni koliki je benefit od lecenja psihijatrijskim lekovima u odnosu na eventualne rizike po bebu, i da Vam da smernice sta je najbolje ciniti. Takodje, tu se pita i Vas ginekolog u odnosu na trudnocu i na to kakva je trudnoca.
I najzad, odgovor na Vase pitanje sto se uzimanja Bensedina tice: da, Bensedin moze da ima posledice pa plod ukoliko se uzima tokom cele trudnoce i ukoliko terapiju ne vodi specijalista psihijatar u saradnji sa ginekologom. Posledice mogu biti depresija disanja deteta, depresija srcanih otkucaja, i sindrom tabletomanske zavisnosti deteta po rodjenju.
I najzad, odgovor na Vase pitanje sto se uzimanja Bensedina tice: da, Bensedin moze da ima posledice pa plod ukoliko se uzima tokom cele trudnoce i ukoliko terapiju ne vodi specijalista psihijatar u saradnji sa ginekologom. Posledice mogu biti depresija disanja deteta, depresija srcanih otkucaja, i sindrom tabletomanske zavisnosti deteta po rodjenju.