Belo oko usana
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jan 09, 2007 6:10 pm
Belo oko usana
Zamolio bih za savet. Imam jedan problem. Oko usana mi se pojavljuje neka bela supstanca, narocito u coskovima(ivicama). Ja to obicno skidam rukom ili maramicom, ali stvarno je bezveze raditi to u drustvu. Pokusavao sam sa labelama, ali ne pomazu. Ne znam da li da probam da koristim grozdjanu mast, ili nesto drugo. Molio bih one koji su imali slicna iskustva da napisu nesto o ovome. Kako da se resim ovoga. Unapred zahvalan
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am
Da li imate ragade (zrakaste male pukotine sluznice) u uglovima usana?
Cesto ih uzrokuju gljivicne infekcije, koje prate belicaste naslage u uglovima usana, koje - opet - sa pljuvackom deluju kao bela polutecna materija koja se nakuplja u uglovima usana, posebno vidljivo pri govoru.
Gljivicnu infekciju na ovom mestu je tesko zaleciti; ranije se davala Nystatin mast, ali danas je delotvorniji Ketoconazole krem ("nizoral" ili neko drugo zasticeno ime). U dijagnostici i lecenju angularnog stomatitisa, posto je vrlo verovatno to u pitanju, moze vam pomoci samo stomatolog - specijalista bolesti usta.
Osim ovoga, dobro bi bilo proveriti zdravlje usta i zuba, i generalno zdravlje; cesto i kod zdravih zuba i sluznice snizen zagrizaj (malokluzija II/2, gubitak bocnih zuba i slicno) moze dati ragade u uglovima usana, da ne govorim o mogucim zaristima u ustima ili nekim opstim oboljenjima (dijabetes, anemije i slicno).
Drugim recima, potrazite specijalistu ove grane stomatologije, i sve najbolje
.
Cesto ih uzrokuju gljivicne infekcije, koje prate belicaste naslage u uglovima usana, koje - opet - sa pljuvackom deluju kao bela polutecna materija koja se nakuplja u uglovima usana, posebno vidljivo pri govoru.
Gljivicnu infekciju na ovom mestu je tesko zaleciti; ranije se davala Nystatin mast, ali danas je delotvorniji Ketoconazole krem ("nizoral" ili neko drugo zasticeno ime). U dijagnostici i lecenju angularnog stomatitisa, posto je vrlo verovatno to u pitanju, moze vam pomoci samo stomatolog - specijalista bolesti usta.
Osim ovoga, dobro bi bilo proveriti zdravlje usta i zuba, i generalno zdravlje; cesto i kod zdravih zuba i sluznice snizen zagrizaj (malokluzija II/2, gubitak bocnih zuba i slicno) moze dati ragade u uglovima usana, da ne govorim o mogucim zaristima u ustima ili nekim opstim oboljenjima (dijabetes, anemije i slicno).
Drugim recima, potrazite specijalistu ove grane stomatologije, i sve najbolje

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jan 09, 2007 6:10 pm
hvala vam na odgovoru, evo tek sad sam ga uspeo procitati, nije mi radio internet pre(pokvario se modem) Evo ja sam bas u vezi ovog problema kupio u apoteci Propobaza gel, juce sam ga kupio i evo kako ga mazem zasad je hvala Bogu dobro, skoro da i nisam imao komplikacija ( jednom mi se pojavilo belo oko usana ali samo malcice vidljivo, u odnosu koliko je pre bilo). Pa bih vas pitao da li je dobro ovo sto ja koristim(to sam uzeo na savet apotekarke), to je ponavljam Propobaza (Bioadhezivni gel). Ili mi je ipak bolje da posetim stomatologa?(kod stomatologa nisam dugo bio nisam imao neke narocite probleme, osim sto mi i dan danas krvare desni)?????
Krvarenje desni je poveci problem ako je ucestalo. Trazi od zubara/zubarke da ti karetira desni. Nadam se da imas privatnog zubara/zubarku?
To uradi 3 puta mesecno. Takodje kupi GingivalC u apoteci za masazu desni. Nebi bilo lose ni nesto za ispiranje usne duplje.
Krvarenje desni moze biti slaba higijena usne duplje. Ako to nije slucaj kod tebe, onda je moguca paradentoza u zacetku ili neki problem u kostanom delu.
To uradi 3 puta mesecno. Takodje kupi GingivalC u apoteci za masazu desni. Nebi bilo lose ni nesto za ispiranje usne duplje.
Krvarenje desni moze biti slaba higijena usne duplje. Ako to nije slucaj kod tebe, onda je moguca paradentoza u zacetku ili neki problem u kostanom delu.