Dobar dan i postovanje,
Interesuje me koliko preventivno moze beli luk da utice na svinjski grip AH1N1? I da li postoji prevencija belim lukom kod ovog tipa gripa. Supruga i ja vec nekoliko meseci unazad svaki dan uz rucak pojedemo po tri do cetiri cena belog luka. Cak ga nabavljamo iz Turske, jer je njihova zemlja bogatija selenom. Ni ovaj nas nije toliko los u odnosu na kineski. Dakle, jesmo li upotrebom belog luka u ishrani zasticeniji imalo?
Hvala i pozdrav
Beli luk i grip...
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Beli luk i grip...
Sumnjam da je beli luk lek protiv novog gripa
ali njegovo redovno uzimenje svakako da utice na imunitet sto je od posebne vaznosti kod ove boljke.
Tako da (ukoliko vam prija), slobodno nastavite sa njegovim koriscenjem, ali ne zaboravite ni ostale preporuke (pranje ruku, izbegavanje vecih skupova itd, itd) jer tek tada sve sto preduzimate ima smisla.
poz

Tako da (ukoliko vam prija), slobodno nastavite sa njegovim koriscenjem, ali ne zaboravite ni ostale preporuke (pranje ruku, izbegavanje vecih skupova itd, itd) jer tek tada sve sto preduzimate ima smisla.
poz
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Ako vec radite na prirodnom nacinu kako da podignete imuni sistem, mozete ishrani da dodate i origano, o njemu sam nedavno procitala da je zaista dobar. Evo jedan slican tekst....
http://www.alternativa-forum.com/ljekov ... otika.html
A sad da li sve to moze da zastiti od gripa, pitanje je, ali u svakom slucaju ne moze da odmogne...
http://www.alternativa-forum.com/ljekov ... otika.html
A sad da li sve to moze da zastiti od gripa, pitanje je, ali u svakom slucaju ne moze da odmogne...
Origano je sjajna prevencija gripu, a posebno ovom novom gripu. Kada pišem origano, ne mislim da ovaj običan origano koji dodajemo kao začin u picu, jer je to domaći origano. Govorim o divljem origanu, koji je nekoliko puta jači od belog luka, ehinacee, ... ukratko, to je najjači biljni antiseptik do sada pronadjen. Posebno je dobro origano ulje kao prevencija gripu i prehladi. Inače, u poslednjih godinu dana cena origano ulja je više nego udvostručena u SAD i Kanadi, upravo iz razloga što je potražnja za njim drastično povećana.
I kod nas postoji origano ulje. Videla sam na sajtu www.origanoulje.com.
Ja ga koristim skoro 2 godine, i divno se osećam. Ne znam šta je ni obična prehlada, a kamoli grip (Bogu hvala). Čim se osetim malo "lomno", popijem 2-3 kapi origano ulja i odmah mi je bolje. Mislim da na pomenutom sajtu ima puno informacija o origano ulju, tako da možete svašta da saznate.
I kod nas postoji origano ulje. Videla sam na sajtu www.origanoulje.com.
Ja ga koristim skoro 2 godine, i divno se osećam. Ne znam šta je ni obična prehlada, a kamoli grip (Bogu hvala). Čim se osetim malo "lomno", popijem 2-3 kapi origano ulja i odmah mi je bolje. Mislim da na pomenutom sajtu ima puno informacija o origano ulju, tako da možete svašta da saznate.