Imam 17 godina, i primetio sam neke cudne bele izrastaje po obodu glavica ali samo kada mi je penis u punoj erekciji. Postavicu i sliku svog glavica da vidite posto nisam siguran da li sam dobro objasnio. I ako bi doktor mogao da se javi da me uputi u lecenje toga, hvala unapred.
https://imageshack.com/i/pog6JEaMj
Beli izrastaji na glavicu
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
ciciban33
- Novi član

- Pridružio se: Pet Feb 10, 2023 1:10 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Re: Beli izrastaji na glavicu
[quote="ciciban33"] .
-
ciciban33
- Novi član

- Pridružio se: Pet Feb 10, 2023 1:10 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
[quote="ciciban33"] Zivim u blizini Leskovca, pa bi me zanimalo da li u ovom delu Srbije postoji neka dobra ustanova za urologiju, da idem na pregled posto sam zabrinut.
Ono što opisuješ (sitni beli/boje kože izrasci po obodu glavica koji se vide samo u erekciji) u velikom broju slučajeva je potpuno normalna anatomska varijanta.
Najčešće se radi o:
pearly penile papules (PPP) – sitne, uredno raspoređene tačkice oko ruba glansa
ili benignim žlezdanim strukturama koje postaju vidljivije u erekciji
To:
nije polno prenosiva bolest
nije opasno
ne zahteva lečenje
ne nastaje zbog loše higijene ili infekcije
Važno je da se ne pokušava uklanjanje na svoju ruku (kreme, “preparati”, itd.), jer može izazvati iritaciju.
Ako postoji sumnja ili nesigurnost, najjednostavnije je da se javiš urologu ili dermatologu — pregled je brz i dovoljan da se potvrdi šta je tačno u pitanju.
Najčešće se radi o:
pearly penile papules (PPP) – sitne, uredno raspoređene tačkice oko ruba glansa
ili benignim žlezdanim strukturama koje postaju vidljivije u erekciji
To:
nije polno prenosiva bolest
nije opasno
ne zahteva lečenje
ne nastaje zbog loše higijene ili infekcije
Važno je da se ne pokušava uklanjanje na svoju ruku (kreme, “preparati”, itd.), jer može izazvati iritaciju.
Ako postoji sumnja ili nesigurnost, najjednostavnije je da se javiš urologu ili dermatologu — pregled je brz i dovoljan da se potvrdi šta je tačno u pitanju.