Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Zdravo, zovem se Alen imam 19 god, i ne kazem da mi je ovo bas neki zdrastveni problem al cisto iz radoznalosti zeleo bi da znam jel ko imao iskustva sa Belim kao flekama ili tackicama na rukama.
Pojavljuje se samo kad stojim pa mi polozaj ruku na dole i kad pogledam na sakama i na gore malo na rukama pojavile se bele flekice, kad malo protrljam ruke skloni se.. ali opet tako.. Ovo imam vec dugo, inache ne svrbi i ne pravi mi nikakav bol..
Ako neko zna sta je ovo bio bi veoma zahvalan da znam od chega to i zasto... Unapred hvala i pozdrav iz Pariza.
i meni se ponekad jave te bele tačke, i mislim da je u pitanju samo cirkulacija,što kažeš kad se protrlja nestanu! a evo sad već jedno duže vreme nisam ih primetio
Treba da odeš kod lekara, verovatno se radi o Vitiligu, to su bele fleke depigmentacije na koži, vremenom se javljaju nove, a uzrok je neki kuršlus u organizmu. Što ih duže imaš teže se leče i duže, otprilike 4 meseca do godinu dana. Ako ima Vitiligo, onda će se on sigurno pojačavati. Idi kod lekara, a možeš da pokušaš sa Aloja Verom u koju ja jako vrujem, a znam da postoje i iskustva u lečenju.pogledaj pod temu aloja vera iskustva.
ne, zapravo u ovom slucaju nije rec o vitiligu. u pitanju je vaskularna anomalija, potpuno bezopasna ali neizleciva. engleski naziv je "beir spots" te ako ukucate to na pretrazivacu-izaci ce vam gomila definicija, podataka, slika, objasnjenja, foruma sa velikim brojem ljudi koji imaju ovaj problem (iz Nemacke, Norveske, Kine, Amerike...), sto nije situacija kakvu imamo na srpskom jeziku. krv pod pritiskom ne uspeva da prodre u kapilare koji se nalaze tik ispod koze. i to je cela filozofija!
ne moze se leciti nikako, i losa vest je da se javlja kod mladjih odraslih ljudi a da vremenom stanje postaje gore ;( ostaje nam samo da ignorisemo leopardski izgled i da budemo srecni sto smo zdravi! veliki pozdrav, nadam se da ce nekom ovo znaciti jer ja nisam mogla da pronadjem apsolutno nista o ovim belim tackama na nasim forumima i na nasem jeziku!