bele naslage po jeziku

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
dakili
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 15, 2006 9:18 pm

bele naslage po jeziku

Post od dakili »

Duze vreme imam bele naslage po jeziku, za koje je moja doktorica opste prakse bila ubedjena da su gljivice ( a pila sam i sinacilin antibiotik pre toga). Vec dva puta sam radila bris jezika, i oba puta je negativan i na gljivice i na bakterije (pridrzvala sam se svih pravila pre nego sto je uzet bris). Doktorica mi je rekla da ipak popijem koju kutiju nistatina i zaista sam primetila poboljsanje, sem korena jezika. Naravno, prestala sam sa nistatinom, jer glupo mi da pijem kad je bris negativan. Pored belih naslaga, imam i cudan ukus u ustima. Pre dva meseca sam operisala tri zuba, da li je moguce da je to izazvalo ove tegobe? Hvala vam unapred
Korisnikov avatar
cikatoma
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 12:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od cikatoma »

Bele naslage na jeziku su propratna pojava pri postu (gladovanju), jer se tada organizam cisti od otrova koji se, izmedju ostalog izbacuju I preko jezika. One su jedan od indikatora (simptom) detoksiffikacije organizma.

Ti verovatno ne postis (u bukvalnom smislu te reci), ali tvoje telo pokusava da se oslobodi otrova unetih tokom operacije zuba, kao i antibiotika koje si uzimala.

Postoje sprave za ciscenje jezika, kojima struzes jezik i skidas te naslage. Cicsenje jezika bi trebalo biti sastavni deo dnevne licne higijene, kao sto je pranje ruku i zuba.
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

Unosi malo vise tecnosti u organizam.Ovo moze biti posledica dehidratacije...

Pozdravljam te! :P :P :P :P :P
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
dakili
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 15, 2006 9:18 pm

Post od dakili »

hvala Vam svima!
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

s

Post od vasa »

pored naprava (a ima i cetkica) za ciscenje tj struganje jezika pokusaj kapi propolisa i ispirati i piti.
treba duzi period-da skidas naslage al po malo-nemoj ocekivati da to odjednom nestane.
Odgovori