Beba stara 6 dana sa visokom temperaturom

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Aleksandar Dinic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 24, 2011 10:52 pm

Beba stara 6 dana sa visokom temperaturom

Post od Aleksandar Dinic »

Mala Nina je rodjena 15.08. trebalo je da izdje iz bolnice 18.08 ali zbog fizioloske zutice zadrzana je dan duze pa je izasla 19-tog.kada joj je zutica bila 190 .
Primetio sam da mi deluje nekako opijeno , da slabo otvara okice istog dana u vecernjim casovima i da je dosta vruca ali kako mi je ovo prvo dete mislio sam da je uobicajeno kod beba.
Sutradan mi je izgledala bolje ali u vecernjim casovima je pocela da gori i izmerio sam joj temperaturu 38.4 .
Poslusao sam savet moje rodjake i istusirao sam je desetak minuta mlakom vodom i temperatura je pala na 37.5 ali dok sam stigao do doma zdravlja temper.se vratila na 38.4.
Doktor je utvrdio da je sa srcem i plucima sve uredu da su refleksi u redu ali je zadrzao na odeljenju .
Doktori su utvrdili da je sa krvnom slikom sve u redu.Sprovedena joj je infuzija u glavicu u trajanju od 28 sati i bila je cela umotana u pelene kako se ne bi pomerala medjutim temp.se popela na 39.2.
Narednog dana skinuli su bebu bila je samo u pampersu doktor mi je rekao da je najverovatnije u pitanju pupak izgleda mu nateceno i tog dana doktori su utvrdili da je sa krvnom slikom sve u redu i da ce joj ukljuciti neka dva antibiotika u drugu infuziju koja je trajala jos 24 sati.
Posle druge infuzije temperatura je pala na 36.6 doktor je reko da je sa pupkom sve u redu i da mu izgleda dosta boljei sve je bilo u redu te noci i narednog dana do popodnevnih casova kada se ponovo popela na 37.5 Te noci i celog narednog dana t.j danas temp.je varirala od 37.5-38 takodje je utvrdjeno na odeljenju za uho grlo i nos da je sa detetom sve u redu krvna slika takodje osim zutice koja je bila 160 ali je doktor na srcu ustanovio neki manji sum sto kao sto on kaze nije nista strasno.
IZ LESKOVCA SAM .PLASIM SE ZA ZDRAVLJE SVOG DETETA PROSLO JE DOSTA VREMENA A DOKTORI JOS UVEK NE POMAZU DETETU NAGADJAJU I NEZNAJU STA JE PRAVI UZROK.
RAZMISLJAO SAM DA UZMEM DETE IZ BOLNICE I DA POTRAZIM POMOC NEGDE DRUGDE U NISU ILI BEOGRADU MOLIM VAS DAJTE MI NEKI SAVET NI JA NI ZENA NE SPAVAMO VEC NEDELJU DANA.
UNAPRED HVALA
zdravo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 7:20 pm

Re: Beba stara 6 dana sa visokom temperaturom

Post od zdravo »

Temperatura kod tako male dece je veliki dijagnosticki problem. Razmislite o eventualnim oboljenjima majke tokom trudnoce, herpes, bilo kakva vaginalna infekcija ili neka hronicna infekcija bilo koje lokalizacije, bilo sta sto bi vam se moglo uciniti bitno (pre svega vezano za infektivne bolesti), recite lekaru. Temperatura moze dobro da se kontrolise i ne mora da znaci da je nesto strasno u pitanju. Jako je bitno sto je u bolnici i ako nesto krene naopako, na vreme ce biti primeceno. Cesto se desi da sve prodje i prestane, a da niko nema objasnjenje zasto se desilo... Nadam se da cete nam se uskoro javiti sa nekim povoljnim vestima o ozdravljenju. Pozdrav!
Aleksandar Dinic
Novi član
Novi član

Tokom trudnoce nije bilo nikakvih bolesti,niti infekcija prosla je super tokom cele trudnoce cak nije bilo ni mucnine ni povracanja .
Termin je bio 18.08. porodila se 15.08. i to je bilo ok znaci nije prevremeno rodjena beba.
Bebu doji na dva sata ,dete ne odbija hranu vec sisa najnormalnije ,takodje pije prokuvanu vodicu i neki caj koji su joj sad dali u bolnici ,sa stolicom nema problema tako da nikom nije jasno sta je u pitanju a nervoza raste
NERVIRAM SE STO JOJ SVAKI DOKTOR DAJE NESTO DRUGO I LECI JE NA SVOJ NACIN A NI JEDAN DOKTOR USTVARI NEZNA STA JOJ JE
PA SE JA KAO RODITELJ PITAM KAKO MOGU DA JE LECE SVIM I SVACIM KAD NEZNAJU OD CEGA JE LECE
Aleksandar Dinic
Novi član
Novi član

Posle 5 dana pod visokom temperaturom provedenih u bolnici temperatura je pala sama od sebe ,doktori i dalje nisu sigurni sta je bilo u pitanju kao sto sam vec napisao rekli su da je mozda bio pupak u pitanju tokom hospitalizacije primenjena je terapija :
Longaceph i.v.
Tokom prva dva dana febrilna,sledecih par dana povreneno subfebrilna,a krajem hospitalizacije i afrebilna.
Hvala bogu proslo je par dana od izlaska iz bolnice i sada je sve ok
Odgovori