Bakterijska infekcija na oku (flegmona orbite)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Vlada011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 19, 2010 7:03 pm

Bakterijska infekcija na oku (flegmona orbite)

Post od Vlada011 »

Pozdrav,prvi put sam ovde i potreban mi je savet.Naime za 2 godine lezao sam 4 puta na Ocnoj klinici u Beogradu sa dijagnozom "flegmone orbite".Pre toga nisam nikada imao slicnih tegoba.Svaki put sam zadrzan izmedju 7 do 10 dana u bolnici i nijedanput mi nije otkriveno sta je tacan uzrok,tj. koja je bakterija i kako da se zastitim od nje ako je ikako moguce.Izvrsena su sva moguca snimanja od skenera preko magnetne rezonance sto sinusa,usiju,mozga,zuba...testirao sam se i na neke viruse i bakterije,ispitivao hormone,naravno uradio sve testove vezane za oci itd. i nikada nista nije konkretno nadjeno.Bio sam kod brojnih specijalista i niko mi nikada nije dao pravi savet sta da radim i kako da sprecim ovu bolest jer se ponavlja dosta cesto za vreme od nepune 2 godine.Lecen sam svaki put kortikosteroidima i Klindamicinom 600mg (intravenski) i ono sto je najgore od svega rekli su mi da ce to opet da se ponavlja i da te neke navodono bakterije po pretpostavci (nisu se potrudili ni da tacno ispitaju cak) koje imam da mogu da postanu rezistentne zbog cestog izlaganja leku.Previse sam isfrustriran sto svojim tegobama sto nasim zdravstvom koje nije u stanju da mi ispita do kraja uzrok.
Inace ova flegmona je jako bolna,manifestuje se velikim crvenim otocima na oku kroz upalni proces i gnojnu infekciju.Svaki put je lociran absces iza ocne jabucice i infekcija mi je zahvatila do sada oba oka ali uvek jedno nikada oba odjednom.
Ne znam sta da radim.Da li da idem na recimo Torlak da me testiraju opet na bakterije i kako da se zastitim od ovoga? Ocigledno da postoji neko zariste u telu ali nisam strucan i ne pada mi na pamet nista.Inace bolujem od Menierove bolesti ali mi je receno da ona ne moze da se dovede u vezu sa ovime.
Cenim svaki odgovor,hvala
Odgovori