Atkinsonova dijeta

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Darkony
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 10, 2007 1:37 pm

Atkinsonova dijeta

Post od Darkony »

Voleo bih da postavim pitanje u vezi atkinsonove dijete. Da li je ona zdrava ili ne? Sta moze da mi se desi ako drzim atkinsonovu dijetu? I ono pitanje što me muci, da li se kafa, limunm, čaj i mineralna voda mogu piti od prvog dana dijete? Odgovorite mi ubrzo, MOLIM VAS, HITNO JE!
yeleena
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 03, 2007 6:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od yeleena »

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=1252

meni se lično ne sviđa što lišava ugljenih hidrata...mozak živi od šećera... :( ali, s druge strane, ja nisam nutricionista :)
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Losa!
Boki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am

Post od Boki »

Ako jedna dijeta treba da dovede do gubitka tezine, onda Atkinsova dijeta to nije. Gubitak tezine ne zavisi od toga sta jedemo vec koliko kalorija unosimo. Recimo, jedan gram masti ima isto kalorija kao i jedan gram proteina, pa prema tome Atkinsova dijeta je malo netacna. Ovo je misljenje koje zastupaju nutricionisti. Koliko bi A. dijeta mogla biti cudotvorna u smislu da cini sto nauka nije svesna, odgovor je: da mogla bi biti cudotvorna na taj nacin.

Treba unositi svega po malo, to bi bila zdrava dijeta, jer telu su potrebni proteini, ali i vitamini, masti, vlakna, i u kranjem ugljeni hidrati.

Pozdrav !
ivo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 15, 2007 9:31 pm

Post od ivo »

veoma lepo pitanje,koje je vise za onu zakljucanu sobu.
samo logicki i sve je ok.ako je covek svastojed to odmah govori o toj dijeti ubici.ta dijeta je totalno nezdrava i nije ni za neprijatelja.ne moze neka knljiga da kaze sta treba jesti a sta ne a da se pre toga nemaju sve analize doticne osobe.
ja tu dijetu toplo preporucujem onima koji ne planiraju da zive dugo i onima koji mrze sebe.."sa ovom dijetom do kraja".
sve je vise ludaka...
yeleena
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 03, 2007 6:29 pm

Post od yeleena »

Boki napisao:
Treba unositi svega po malo, to bi bila zdrava dijeta, jer telu su potrebni proteini, ali i vitamini, masti, vlakna, i u kranjem ugljeni hidrati.
upravo tako, to preporučuju i lekari... u suštini, treba sve jesti (naravno, misli se na razuman, raznovrstan jelovnik) ali manje. porcije su nam prevelike u odnosu na prosečnu potrošnju :)
ticca-87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 18, 2007 4:38 am

Post od ticca-87 »

Iskreno nemam pojma kakva je to dijeta i 1 put cujem za nju.
Ali moje misljenje je da ni jednu dijetu ne treba zapoceti sam bez savetovanja nutricioniste. Zato sto sve one mozda mogu da dovedu do nekih rezultata, ali se brzo povrate ili nisu zdrave za vas organizam.
A nutricionista tacno po vama moze da odredi odgovarajucu
i efikasnu dijetu.
I pored svega je veoma bitna fizicka aktivnost, koliko god se mi trudili,
bez nje nema pozitivnih rezultata.
Samo napred :wink:
Odgovori