Astma i negativan bronhoprovokacioni test
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Astma i negativan bronhoprovokacioni test
Imam 20 godina i pre mesec i po dana dijagnostikovana mi je bronhijalna astma, nakon sto sam imala napade gusenja. Radjeni su mi alergo testovi, alergicna sam na polen trava i ambroziju, vadila sam imunoglobuline iz krvi, rekli su mi da sam stepen 3, radjen mi je bronhoprovokacioni test sa berodualom gde je ispalo da je negativan. Doktorka mi je dala terapiju: alvesco jedan udah ujutru, popodne aerius tableta(jer sam pocela u medjuvremenu i da kijam i da i curi nos) i 1-2 udaha ventolina po potrebi. Ventolin uzimam sad skoro svako vece jer me gusi(primetila sam da reagujem na promenu vremena), cini mi se da deluje na mene posle pola sata od upotrebe.Jos pre 5-6 god sam imala gusenja i tada su radjeni alergo testovi prvi put i ispalo je takodje da sam alergucna na polen trava i ambroziju, nakon cega mi je doktroka rekla da pijem lek aloprol, ja sam ga pila, jedno vreme cak mesec i po dana za redom svako vece jer sam ubedila sebe da ne mogu da zaspim tj da se gusim ako ne popijem aloprol, posle toga sam prestala da ga pijem, uzimala sam ga samo po potrebi. Zanima me, ako mi neko moze reci, da li to sto ne reagujem na berodual znaci da nemam astmu, da je u pitanju neka druga bolest? Da li postoji mogucnost da sam ja razvila toleranciju na aloprol a samim tim i na taj berodual?