Astma bronchiale

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Pavle888
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 05, 2013 6:11 pm

Astma bronchiale

Post od Pavle888 »

Imam 14 godina. Od svoje 3 godine imam astmu.Ceo zivot sam koristio neke od pumpica i lekova na bazi kortikosteroida.(Ventolin,Flixotid,Symbicort,Alvesco,Singulair,itd....)
Naravno kada sam bio mladji koristio sam lekove koji su bili slabiji i nisu pravili probleme.
E ovako pre 4 godine doktorka mi je u terapiju unela prvi lek koji je baziran samo na kortikosteroidima.(ili je bila veca doza kortikosteroida)
Uglavnom od tog leka sam poceo da se gojim. Sve to nije bilo toliko strasno za mene dok nisam presao kilazu od 80 kg.Tog trenutka sam usao u zacarani krug od kilaze su mi trebali jaci lekovi za astmu a opet od jacih lekova sam se jos vise gojio.
Takodje kada ne bih koristio pumpicu kile su odlazile. Ali svaki asmaticar kao ja zna koliko je uzasno kada pocne prolece i alergije na polen,travu i slicno... ali dobro da nastavim pricu.
Samo od prosle godine kada sam imao oko 80kg do sada imam 102kg. :(
Voleo bih kada bi mi neko pomogao i odgovorio ono sto mene zanima da li postoji neki lek koji radi isti posao kao ove pumpice a nije toliko "okrutan".

Hvala unapred.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Astma bronchiale

Post od aa_aca »

Фармаколошки лек не постоји. Знам неколико особа које су предебеле већ деценијама управо због лекова против астмте.

Мораћеш да пређеш на "алтернативу" уколико хоћеш да се стварно излечиш.
Pavle888
Novi član
Novi član

Post od Pavle888 »

A "alternativa" podrazumeva sta ?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ти моји другари су подалеко па нисам имао прилике да их "давим" са алтернативом, а зато нисам имао разлога ни да истражујем. Због тога ти не могу конкретно помоћи осим да те генерално упутим на чајеве (Институт Јосиф Панчић), прополис, матични млеч и две књиге: "Здравље из Божије апотеке" од Марије Требен и "Алкализуј се или умри" од Теодора Бародија. Кажу да је астма једна од могућих последица киселог организма. Дакле, нема таблетица већ одговарајућа исхрана и начин живота.
Pavle888
Novi član
Novi član

Post od Pavle888 »

Ok. Hvala na savetu sad za koji dan idem na more a posle toga na Zlatibor program Čigota.. tako da sto se tice nacina ishrane potrudicu se maksimum.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

У међувремену, док се не излечиш, лакше дисање у затвореном простору ће ти омогућити коришћење биојонизатора.
Pavle888
Novi član
Novi član

Post od Pavle888 »

Ok. Hvala jos jednom inace biojonizator koristim vec duze vreme i stvarno pomaze mada ja vise vremena provodim napolju a tamo bas i nisam zasticen od alegrena..
Odgovori