Kao sto i naziv teme kaze astma bez astme..Inace imam 18god. i jos dok sam bio dete ustanovili su da imam astmu, bio sam i na bolnickomo lecenju na Dedinju, medjutim imao sam problema sa astmom do desete godine.. Do pre 6 meseci nisam imao nikakvih problema, napada, nista nista, ko da nemam astmu.. Cak sam bio i pusac 3 godine, rekreativno se bavio sportom, pio ko smuk, sve kao da nemam astmu.. Medjutim od pre 6 meseci, malte ne preko noci mi se stanje pogorsalo skroz, tesko udisem vazduh, i kada udahnem, to bude plitko i nikako da udje direktno u pluca.. Osecam glad za vazduhom, tj kao da gubim vazduh(najvise nocu).. Ponekad kada zevam na silu uspem da udahnem vazduh punim plucima, al to se desi jednom u 2 dana.. Elem, cimao sam se po lekarima, Klinicki Centar, Dragisa Misovic, Gradska bolnica, ATD i svi rezultati su mi ok, Nosio sam holter - OK, Radio EHO srca - OK, Pulmoloski nalazi - OK, Pluca ( sem priraslica ) - OK, Test na Anemiju - OK... Izbegavam alergene prasinu,grinje,duvanski dim itd... Sve ispada da sam zdrav kao dren, i doktori su mi rekli da mi je ovo na pshiho bazi.. Isto tako su mi rekli da nije DISPNEJA, na sta sam ja prvo pomislio, mada ja i dalje mislim da jeste.. Psihijatar mi je preporucio da pijem Ksalol 0.25 2x1.. I na tome se sve zavrsilo.. Ja vise ne znam sta da radim, svega mi je preko glave...

Ako je neko od vas imao isti/slican problem i zna o cemu se radi molio bih za pomoc, ili ako imate da mi preporucite jos neka testiranja koja bi mogla da budu uzrok svega ovoga.. Unapred Hvala!