Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Samo da se ogradim, to je ono što je meni lekar rekao kada sam ga pitala isto... Ako temperatura neće da se obori sa aspirinom, a ni brufenom, onda mi je zapretio "novalgetolom" u guz.
Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night.
Nema kontraindikacija ali je nesvrsishodno.
Ukoliko jedan od ova 2 preparata ne ispolji zeljeno dejstvo, treba pokusati sa necim "jacim" a to su nesteroidni antireumatici kao sto je brufen a u krajnjem slucaju moze se koristiti i novalgetol i.m. ili jos bolje i.v., naravno u ambulantnim uslovima.
majja napisao:A koja je razlika izmedju Paracetamola i Febriceta???
Potpuno isto samo razliciti proizvodjac, kao Cefaleksin i Palitrex ili Amoksicinin i Sinacilin.
Velika razlika izmedju Paracetamola i Febriceta postoji u ukusu kada je u pitanju sirup za decu.
Paracetamol je gusci, kremast i boje jagode i ima iole prijatan ukus koji dete moze da popije na kasicu ili spric koji mi koristimo jer je lakse za merice.
Febricet je beo, proziran i verovatno jako neprijatnog ukusa jer smo jednom po savetu doktorke uzeli njega umeso Paracetamola i apsolutno svaki put ga je povratila malecka, u cudu smo se nasli, ima temperaturu a bila je noc.
Muckala sam ga sa secerom dok ne svane dan da odem po Paracetamol!!!