Aspartam

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Milos90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 13, 2009 8:49 am

Aspartam

Post od Milos90 »

Moze li mi neko reci da li je ovo zaista TOLIKO opasna supstanca kao sto se prica po internetu ? I da li je istina da ljudi koju konzumiraju proizvode koji sadrze ovaj zasladjivac zaista cesce oboljevaju od raka na mozgu, leukemije i svega nabrojanog....?

Koji proizvodi ga takodje, u Srbiji, imaju?

U mojoj porodici svi godinama zvacemo Orbit zvake, za koje kazu da sadrze dosta ove supstance, pa sam se bas zestoko ubedacio kad sam procitao ovo :o :(

A jos ko za maler, drugar, koji je inace bio sportski tip je sa 20 godina umro od tumora na mozgu, pa sam jos pod utiskom toga, a ko slag na tortu procitam ovo....kud tako mlad Boze, uzas :(
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: Aspartam

Post od Dejanbg »

Nezdrav je, koliko tacno tesko da ces saznati... Izgebavaj sve sto je kao bez secera, npr. obicna Coca-Cola ga (valjda) nema, dok Cola light 100% ima...
Milos90
Novi član
Novi član

Post od Milos90 »

Ok, hvala na odgovoru :)
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

Nazalost, tesko ga je izbeci. Ima ga u skoro svim sokovima, zvakama, sumecim tabletama i sl
Milos90
Novi član
Novi član

Post od Milos90 »

Cak ga ima i u Ferveksu i pastama za zube, kao i u cipsevima :-? Znaci sad ni zube ne treba prati....jos da otkrijem da ga ima i u beloj kafi koju pijem svaki dan, i milina.

Samo mi nije jasno - ako je toliko toksican, pa trebalo bi da se javi epidemija tumora na mozgu, jer ga maltene svi unosimo na ovaj ili na onaj nacin, posebno kod secerasa, a nesto ne vidim da je to slucaj.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Pa ne dobijaju se te bolesti tako lako, ali pogledaj koliko su neke bolesti postale ucestale u poslednjih par decenija i bice ti jasno. Fervex bez secera ima, sa secerom ne bi trebalo...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

mozete da izbegavate aspartam koliko hocete ali ne mozete da izbegnete vazuh koji udishete svaki dan!

nista u zivotu nije sigurno!

a mehanizam nastanka vecine oboljenja danashnjice se vodi pod nepoznato, poshto niko sa sigurnoscu ne moze da vam kaze da je bas to i to izazvalo dijabetes, malogno oboljenje, reumatizam...ne treba se opterecivati u tolikoj meri u kolikoj ste vi pocheli da se opterecujete, posto to vodi samo u psihichka oboljenja i anksioznost!

na kraju krajeva, vi zivite onako kako vi sami odluchite sto se tice nekih stvri ali od planete zemlje, globalnih zagrevanja, nepogoda, zagadjenja u vazduhu, virusa, bakterija...ne mozete pobeci :)

odrzavajte svoj imuni odgovor na vrhuncu, pokushajte da se sazivite sa svojim organizmom u toj meri da osetite promene koje de desavaju (manjak vode u organizmu, temepratura itd) i edukujte se u smislu da saznate kako ljudski organizam radi na biohemijskoj bazi ako vas bas zanimaju takve stvari. Biohemija je nauka pa kao svakanauka, nije moguce nauchiti sve za 2 dana niti nauchiti iz nechijih pricha, koristite internet kako bi saznali ono shto vas zanima, preporuchujem da koristite wikipediu za osnovne podatke a ne neke sharlatanske sajtove.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori