Arterio-venozna malformacija dure
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 06, 2017 11:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Arterio-venozna malformacija dure
Pozdrav svima,nov sam na forumu,juce sam postavio temu ali mi je obrisana(ne znam zbog cega) ali probacu opet u nadi da ce neko moci da mi odgovori i pomogne.Oko 10-15 og decembra sam osetio glavobolju ,izmerio pritisak i video da imam 150 sa 100(imam 21 godinu),otiso kod lekara opste prakse,dao mi da vadim krv gde je bilo sve ok osim povisenih masti malo ,i povecanog indeksa ateroskleroze .Ipak posto sam imao otezano disanje,stezanje u grudima i jos neke simptome odradim brdo pregleda na kojima bude sve kako treba.Radio sam RTG kicme,MR mozga,ultrazvuk srca,ultrazvuk abdomena,bris grla,jezika,vadio krv opet (gde su masti bile u normali posle pravilne ishrane),radio kolor dopler krvnih sudova vrata i glave ,pregled kod neurologa ,pregled kod ORL i svi su rezultati bili ok.Pronasli su samo da imam izduzeni srcani zaistak ,i da imam degenerativne promene izmedju 4-6c prsljenova ali to kao nije nista samo malo vezbe da radim i to je to...Sredio ishranu,poceo da setam vise i pritisak se normalizovao.Ali mi se ukratko posle toga javilo zujanje u usima koje je trajalo 4-5 dana i posle je prestalo skroz,ali mi se sada povremeno javlja pulsiranje u usima u vidu nekog lupanja,to mi se javlja najvise pred spavanje,ili posle zevanja ili posle podrigivanja zapulsira mi par puta u usima.A pred spavanje nekad mi se desi da mi pulsira mozda par minuta ali ne konstantno nego mi jednom zapulsira pa 3-4 sekunde ne pa opet itd itd.. E sad sta mene najvise plasi,pitao sam jednog poznanika koji je doktor u Nemackoj , na sta mi je on reko da je to garant arterio venozna malformacija dure i da se javim sto pre neurologu da mi da uput za MR mozga ali sa kontrasnim sredstvom...Ja sam radio mr mozga u decembru samo bez kontrasta i bilo je sve ok,moze li neko da mi pomogne i kaze sta da radim???MR je jako skup kod nas,a mora privatno da se radi pa ne znam sta da radim jer ne bih bas da "bacam" pare opet..Da li bi se to videlo na obicnoj magnetnoj.Da dodam da imam bolove i otecene sinuse,da li bi to moglo da izazove ovo pulsiranje? Takodje imam krckanje vilice kad otvorim do kraja kao da mi skljocne da li bi to moglo da izazove ovo pulsiranje? Pozz
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Arterio-venozna malformacija dure
Није обрисана. Ево је овде: pitanja-odgovori/mozga-bez-kontrasta-t1 ... ml#p465390