Aronija protiv dijabetesa

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
djordjija12345
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 07, 2014 11:56 am

Aronija protiv dijabetesa

Post od djordjija12345 »

Dobar dan svima,potrebna mi je pomoc u vezi Aronije,moja baba ima dijabetes tj.visok secer u krvi.prima insulin svaki dan a ja sam joj kupio balon aronije,cim je popila prvu rakijsku casicu bilo joj je jako lose,nesvestica,slabost itd.... zanima me da li je to neko nezeljeno dejsvo ili sta vec,ako se neko susreo sa tim molim za pomoc....
:(
Korisnikov avatar
Mitic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 11, 2012 4:49 pm

Re: Aronija protiv dijabetesa

Post od Mitic »

nisam lekar ali mogu ti reci da sam koristio aroniju cisto eto da je degustiram neko vreme,sve se trudim da vodim zdrav zivot pa i nju uvrstio jedno vreme u sve to,aronija ima nekako jak specifican ukus,koliko znam ide 30 do 50 mlilitra dva puta dnevno,a zimi moze i tri puta,znam da mi je bila muka verovatno bas zbog samog njenog sastava,ne stalno ali svremena na vreme,jeste da je dobra za secer i jos sto sta barem tako kazem,ali mislim da je barem sto se nje tice mora se koristiti preventivno,da ne bih doslo do toga,mada ima tu svega po malo genetika itd!Ali mogu da ti kazem da cicoka je mnogo bolji izbor od aronije sto se tice secera,moji su imali u svojoj basti tu biljku neki su koliko mi se cini uzimali i kazu kao da im je secer smanjen,i cuo jos sa strane da zaista moze da utice na smanjenje secera,kao kazu glavni sastojak neki inulin koji je bitan u ishrani ljudi koji imaju problema sa secerom,ima je na pijacama i tako tim mestima:DImas po netu o njoj tako da prelistaj malo tu temu,a ako se uvrsti u ishranu sigurno nece skoditi :)
seka85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 28, 2014 12:47 pm

Re: Aronija protiv dijabetesa

Post od seka85 »

ja ti mogu preporuciti da procitas malo ovaj sajt: www.carnomed.rs nadam se da ce ti biti od pomoci, aronija naravno nije na odmet, ali ni ove informacije. pozdrav! :lol:
Odgovori