Aritmija, pomoc

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
master yoda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 11, 2012 1:38 pm

Aritmija, pomoc

Post od master yoda »

Poštovani, imam 31 godini i vec 12 godina imam promlema sa aritmijom. Tegobe imam jos od 98 god. od prelezanog miokarditisa(mali titar koksakija). Od 98 god. sve do kraja 2009 god. radio sam sigurno 15 puta holter, ultrazvuk i sl. Imao sam povremene aritmije tj. na promenu vremena ili pred neku prehladu ili grip(kad dobijem temperaturu ili izadje groznica aritmija momentalno prestaje). Ultrazvuk je normalan, poslednji uradjen 19/08/2011 na Dedinju. 2006 sam bio i kod prof.Grujića na innternoj B klinici. Svaki put kad sam radio holter nije bilo nijedna ekstrasistola tako da mi nije prepisao nikakvu terapiju. U ovom periodu sam sasvim normalno živeo, bavio se sportom, dobijo dete itd. Medjutim krajem 2009 pojavile su se ucestale svakodnevne ekstrasistole koje ne prestaju do danas. U martu 2010 registrovano je 4717 VES, singl SVES nije bilo. Nakon 3 meseca pod terapijom 2x20 mg. Darob mite registrovano je 86 VES i 2 SVES. Nakon toga nastavljam da pijem Darob ali 2x40mg. Medjutim krajem godine tj. pocetkom 2011 sam imao vise stresnih situacija i aritmija se ponovo pojavila u junu 2011 ali ovaj put sa mnogo vise ekstrasistola 20417 VES 3 kupleta, 319 epizoda bigeminije i 1126 trigeminije, ne registruje se ektopicna pretkomorska aktivnost, nisu detektovani poremecaji SA cvora, AV provodjenja kao ni znacajne pauze u srcanom radu. Kompletnu kontrolu sam radio na Dedinju, rekli su mi da probam da prekinem sa Darob mite i predjem na Concor 1x5 mg. medjutim od njega mi je jako padao pritisak i aritmija je i dalje bila prisutna tako da sam se vratio na Darob 3x40 mg. Takodje sam radio sve analize krvi(koksaki i sl.)sve je u redu, jedino je gvoždje nesto malo ispod normale i holesterol na samoj donjoj granici. Ni sad ni poslednjih godina nemam nikakve tegobe tipa padanje u nesvest, gubitak daha, sta vise imam osećaj viska energije. Ono sto nisam napomenuo je da je na ranijim ultrazvucnim pregledima(izmedju 1998-2002)na srcanom misicu uocena trakasta fibrioza na septumu prema šupljini desne komore celom dužinom. Cigarete i alkohol konzumiram mozda jednom nedeljno, redovno pijem magnezijum i vitamine, sport sam potpuno zapostavio u poslednje 2 godine, hranim se zdravo(dosta kuvanog, malo mesa,...) visok sam 172 cm. tezina 70 kg. Molom Vas da mi kazete kome da se obratim i sta bi mogao jos da preduzmem. Unapred zahvalan.
Odgovori