apsansni napadi

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
dusica leskovac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 17, 2011 11:18 am

apsansni napadi

Post od dusica leskovac »

Postovani doktore, moj sin sada ima 8 godina. U trecoj godini zivota pojavili su se apsansni napadi, pogled navise i trzaji ruku. Uradjen je EEG na osnovu koga doktorka nije smela da uvede neku terapiju, da bi smo bili sasvim sigurni da su apsansni napadi uradili smo holter glave u budnosti i spavanju od 26 casova.Rezultati su bili: Specificno izmenjen EEG mesovite osnovne aktivnosti u granicama normalne sa starosnu dobu deteta,ukazuje na povisenu elektrokortikalnu epilpticnu spremnost po generalizovanom tipu.Jasna klinicka slika apsansnih napada i uveden je lek Eftil. Uradili smo i NMR ,mozga (rezultati su dobri). Sa lekom smo poceli 08.10.2006 godine a napadi su prestali 07.01.2007 godine.Zadnji snimak je uradjen 13.10.2011 godine, lekove doktorka je pocela smanjivati, pije samo cetvrtinu uvece, nadali smo se totalnom iskljucenju.Medjutim na zadnjem EEG snimkuu budnosti nisu registrovane epileptformalne promene niti jasne asimetrije.Na HV je registrovan jedan generalizovani niz od visokovaltaznih, ostar spor talas kompleksa i sporih talasa fr. 3 do 4 Hz u trajnju od 3 sekunde izrazenije obostrano F-S-T. Na FS b.o.Zakljucak generalizovane epileptiformna disfunkcija na HV. Doktorka nije smela iskljucili lekove, kontrola za mesec dana radi odluke o daljoj redukciji (ili korekcije doze eftila). Mislila sam da smo pri kraju lecenja a sada me ovaj snimak brine.Ima li nade da se lek iskljuci posle ovakvog snimka, bojim se da se napadi (ako se lek iskljuci) ponove a onda sve ispocetka. Dok je trajalo snimanje sin je bio malo, ali veoma malo prehladjen, samo nosic malo zatvoren, ima li to neki uticaj. Unapred veoma zahvalna brizna majka.
Odgovori