Ovo je prevod dijagnoze na latinskom koju je dobio moj otac. Ne moze da pokrece donji deo tela niti da sedi. Ima i spazme u rukama.
Radi se o osobi koja ima cerebralnu paralizu, od sezdeset godina. Hodao je uz pomoc stapa.
Sta dijagnoza apopleksija - mozdana kap neoznacena kao krvarenja ili infarkt znaci?
Da li je fizikalna rehabilitacija na kojoj se nalazio poslednje dve nedelje mogla da doprinese ovome?
apopleksija mozdana kap neoznacena kao krvarenja ili infarkt
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Apopleksija je mozdano krvarenje. Ne bi trebalo da je fizikalna doprinela tome ako je bila previlno dozirana.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Znam da je apopleksija mozdano krvarenje, zato me i buni ostali deo u dijagnozi. Evo sta pise i na latinskom, a prevod sam nasla u spisku dijagnoza sa siframaApoplexia cerebri, haemorrhagia sive infarctus non specificsata
Fizikalna terapija je bila "neobicna", jer mu nisu dali da hoda nego su ga samo vozili u kolicima od sobe do sale za terapiju. Ne znam koliko je to bez hodanja moglo biti dobro za osobu koja se inace krece uz oslonac. Za doziranost ne znam, osim da je on otisao tamo bez kondicije.
Fizikalna terapija je bila "neobicna", jer mu nisu dali da hoda nego su ga samo vozili u kolicima od sobe do sale za terapiju. Ne znam koliko je to bez hodanja moglo biti dobro za osobu koja se inace krece uz oslonac. Za doziranost ne znam, osim da je on otisao tamo bez kondicije.
Nije "sive" vec "sine" a znaci ili tj slicno ili lici na...
U prevodu verovatno krvarenje a mozda i nespecificni infarkt, u smislu da ne mogu da se tacno izjasne?
drugi deo pitanja ne razumem. Vozenje u kolicima nije fizikalna terapija
U prevodu verovatno krvarenje a mozda i nespecificni infarkt, u smislu da ne mogu da se tacno izjasne?
drugi deo pitanja ne razumem. Vozenje u kolicima nije fizikalna terapija

sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Onda je bila nuzna nekakva prevencija tromboze u smislu salicilata ili niskomolekularnog heparina....no, sta je tu je.
Sta reci